Nyhed

Mark Knopfler udgiver dobbeltalbum

Tyve nye skæringer fra den tilbagelænede guitarist og sanger ude til september

Det er efterhånden tre år siden, der sidst var nyt fra den gamle Dire Straits-frontfigur Mark Knopfler, og når han udsender nyt den 3. september er det da også i form af solokarrierens første dobbeltalbum. Udspillet har fået titlen "Privateering" og er indspillet i Knopflers egne British Grove Studios i London med et hold bestående af Richard Bennett (guitar), Jim Cox (klaver), Guy Fletcher (keyboards), John McCusker (violin), Mike McGoldrick (fløjte), Glenn Worf (bas) og Ian homas (trommer).

Inklusionen af fløjte og violin kunne tyde på, at Knopfler fortsætter den flirt med keltisk folkemusik, som han forløste flot ved sit besøg i Herning sidste efterår, og som også hørtes på solokarrierens væsentligste album "Sailing to Philadelphia" fra 2001. Det kommede album skulle dog ifølge en pressemeddelelse fortrinsvis være funderet i bluesmusikken, men bevæge sig på tværs af flere genrer.

Ud over de nævnte backingmusikere inkluderer det kommende album gæsteoptrædener fra The Fabulous Thundersbirds Kim Wilson på harpe, foruden Tim O'Brien (mandolin), Ruth Moodu (vokal), Peter Franklin (pedal steel guitar) og Phil Cunningham (harmonika). Der er ikke udsigt til, at Knopfler kommer til at besøge Danmark i umiddelbar forlængelse af udgivelsen: fra september tager han endnu en serie dobbeltkoncerter med den gamle samarbejdspartner Bob Dylan - denne gang på den anden side af Atlanten.


 

Trackliste

Redbud Tree


Haul Away

Don't Forget Your Hat

Privateering


Miss You Blues

Corned Beef City

Go, Love


Hot or What

You Two Crows

Seattle


 

Kingdom of Gold

Got to have Something


Radio City Serenade

I Used to Could

Gator Blood


Bluebird

Dream of the Drowned Submariner

Blood and Water


Today is Okay

After the Beanstalk

ANNONCE