x

Graham Coxon indtager Vega

Graham Coxon indtager Vega

Graham Coxon slog igennem som guitarist i Blur. Sideløbende med sin karriere i det populære band har Coxon haft gang i sit soloprojekt, som for alvor tog fart, da han brød med bandet i 2002. Efter at være taget til nåde af britrockbandet og ikke mindst forsanger Damon Albarn er Coxon dog ikke færdig med at pleje sin solokarriere. Lige nu er han aktuel med det ottende soloalbum og besøger den 13. september Lille Vega.

Graham Coxons solomateriale har altid været svært at sætte i bås, med et miks af forskellige musikalske retninger, der som udgangspunkt virker som hinandens modsætninger. Som guitarist er han lidt af en ener, som af kollega Noel Gallagher er blevet beskrevet som den mest talentfulde guitarist i deres generation. Guitarfirmaet Fender beærede også sidste år Coxon ved at opkalde en Telecaster-model efter ham

Det seneste soloudspil kom i april måned i form af albummet "A+E". Graham Coxon har selv spillet alle instrumenter på et album, hvis tekster, ifølge manden selv, handler om konsekvenser ved at leve som weekend-hedonist i det moderne England. Sangene har han selv beskrevet som "Improvisationer, eksperimenter indenfor beats og rytmer. Det var en mulighed for uhæmmet at lave en slags perverst ulykkelige, dansable, sjove og modløse sange."

GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen kvitterede med fire stjerner og skrev blandt andet om albummet: "Imponerende ottende skive fra guitarist Coxon er en energisk og nedbarberet sag, der viser ham fra stærkeste såvel som svagere side."

Måske lidt overraskende var det Ben Hillier som producerede albummet. Han var nemlig også producer på indspilningen af "Think Tank", Blur-albummet, der fik Graham Coxon til at forlade bandet. Men Hillier og Coxons samarbejde var ubesværet og skabte hurtigt kernen for sangene på "A+E". Frugterne af samarbejdet kan nydes i Lille Vega den 13. september.

Billetsalget starter senere i dag via Billetlugen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA