x

GAFFA TV: Roskilde nøgenløb 2012

GAFFA TV: Roskilde nøgenløb 2012

Mens navne som Bruce Springsteen, Björk og The Roots tegnede sig for nogle af de musikalske højdepunkter på årets Roksilde Festival, udfoldede der dig vanen tro også en lang række aktiviteter uden for scenerne. En af de mere traditionsrige – nøgenløbet – fandt sted lørdag på festivalens mudrede græs. I år for 15. gang.  

GAFFAs Kristian Pedersen var med blandt de mange tilskuere, der lørdag havde taget opstilling langs den 200 meter lange rute, der dannede rammen for året nøgenløb. Nogle blandt publikum havde ventet helt op mod tre kvarter, for at sikre sig den bedste plads, inden deltagerne, kun iført sko og strømper, spænede forbi i håbet om at komme først over målstregen.

"En hurtig vurdering siger i omegnen af 185 centimeter. I højden gudskelov. Den islandske kleppert Petur grinede over hele fjæset, da han tog sin kvindelige medvinder, svenske brystpiercede Evalina, med på festivalradioens scene til overvældende hyldest og fik overrakt både rosévin og gavekort til næste års festival."

"Hos pigerne var kampen tæt stort set frem til målstregen, mens herrernes løb forholdsvis hurtigt blev afgjort - men ikke uden drama. Allerede i første sving gik Petur i front efter en aktion, der med morgentrætte, utrænede festivaløjne på afstand godt kunne ligne en regulær hægtning. Herfra opbyggede han et forspring, og så sig ikke tilbage før han til springvand og hujen krydsede målstregen med tæt ved 10 meters forspring - cirka lige så tæt var han på at hente feltets tungeste halvdel med en omgang."

GAFFA har her samlet nogle af løbets højdepunkter, der både inkluderer publikumsforventninger, dramatik og de to videres reaktioner.

Indslaget er lavet af Stina Nørager Frandsen. Se det på GAFFA TV:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA