Nyhed

Captain Beefhearts The Magic Band til Amager Bio

De resterende medlemmer af det magiske band hylder Don Van Vliet med en sidste turné

Don Van Vliet alias Captain Beefheart døde i december 2010 – 28 år efter at han indstillede sin musikalske karriere. Han er nok bedst kendt for sine år som sanger og multiinstrumentalist i spidsen for Captain Beefheart & His Magic Band, som nu samles for, på en sidste turné, at hylde kaptajnens musikalske arv. Her besøger de den 4. oktober Amager Bio.

Captain Beefheart & His Magic Band udgav i perioden 1967-1982 12 album med en meget original blanding af alskens tænkelige og utænkelige genrer: Rock, blues, psykedelika, jazz, avantgarde og moderne kompositionsmusik med mere tilsat humoristiske og fantasisfulde tekster og en vidtrækkende vokal - et udtryk ikke helt ulig Frank Zappa, som Captain Beefheart også var ven af og ved flere lejligheder arbejdede sammen med.

Captain Beefheart kendes især for 1969-dobbeltalbummet "Trout Mask Replica", som Rolling Stone i 2003 placerede som nummer 58 på sin liste over alle tiders bedste album. Albummet var produceret af Frank Zappa og udsendt på dennes pladeselskab Straight Records.


Kopi af en ørredmaske

I midten af 1980'erne trak Captain Beefheart, blandt andet grundet utilfredshed med musikbranchen, sig tilbage fra musikken for at hellige sig en karriere som billedkunster under navnet Don Van Vliet (hans fødenavn var egentlig Don Glen Vliet)

I 2003 samledes den resterende del af gruppen i England, for dengang at spille nogle koncerter til hyldest for Captain Beefheart. Siden er det kun blevet til tre koncerter på europæisk grund, men nu vender det magiske band tilbage på en sidste turné.


The Magic Band består i dag af John "Drumbo" French, der var med til at danne bandet tilbage i 1966, og senere spillede trommer på de fleste Beefheart-plader til og med "Doc at the Radar Station". I dag har han overtaget Beefhearts plads bag mikrofonen.

Bag Drumbo finder man Mark "Rockette Morton" Boston, der spillede bas på "Trout Mask Replica" og fire albums frem til "Unconditionally Guaranteed" i 1974, samt Denny "Feeler's Reebo" Walley, slideguitarist i Magic Band i årene 1975-1978. Line-uppen fuldendes af Klerks på guitar (i stedet for Gary Lucas) og trommeslager Bunch.

Billetter til koncerten i Amager Bio den 4. oktober kan købes via GAFFA Live

 


ANNONCE