x

Soffie Viemose præsenterer live-video

Soffie Viemose præsenterer live-video

På en stille morgen klokken 06.13 opførte Soffie Viemose en liveversion af nummeret "Cave" fra hendes kommende debutalbum. Scenen er badesøen på Roskilde, hvor de fleste festivalgæster på dette tidspunkt tog en kort sove-pause.

Med universitetsstudier i elektronisk musik som ballast udsendte den nu 26-årige Soffie Viemose tilbage i december den selvbetitlede debut-ep. En udgivelse som fik en del opmærksomhed i både ind- og udland og resulterede i at hun blev udtaget til Vegas Udvalgte, booket til Spot Festival og inviteret til at optræde på årets Roskilde Festival.

Tilbage i april måned udkom førstesinglen fra det kommende debutalbum, som ventes på gaden til efteråret. Singlen "To The Woods" hentede inspiration i den autentiske historie om drengen Holger, som sidste år valgte at forlade sine forældre og gå ud i skoven på en kold dag.

Mørke og ensomhed

"Den ensomme og overvældende atmosfære omkring den historie appellerer fuldstændig til mine inspirationskilder. Jeg skriver mest sange med mørke og ensomhed i tankerne, og på en måde kan man sige, at jeg har brugt drengen som en muse for sangen, og skabt et fantasiunivers omkring ham, og en slags ode til skoven og mørket. Faktisk er den her sang dog, i modsætning til mange af mine andre sange, ikke trist, men mere stædig og nysgerrig. Jeg har forestillet mig en person som går ud i mørket, fordi han bliver tiltrukket af noget magisk og spændende; Træernes ensomhed er noget, der skal udforskes", fortæller Viemose som sangen.

Søndag den 1. juli havde Soffie Viemose så sin debut på Roskilde Festival, hvor hun spillede på Apollo Countdown scenen. En koncert, som Soundvenue betegnede som "inderlig tristesse og sirlig elektronik" og belønnede med fire stjerner.

Efter koncerten stillede Soffie sig tirsdag morgen ud på badesøen på festivalen og optog en live-udgave af nummeret "Cave", som også vil være at finde på hendes kommende debutalbum. I videoen kan man, udover det smukke nummer, også opleve den rolige og summende morgenstemning fra årets festival.

Se videoen til "Cave" på Roskilde Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA