x

Kim Larsen fylder 60

Kim Larsen fylder 60

Kim Larsen var smart nok tilbage i 1979 at gøre det let for folk at huske hans fødselsdato fremover. Her udgav han nemlig pladen "231045-0637", hvilket betyder, at det var ganske let for GAFFAs redaktion at huske, at det i dag er den populære sangskrivers 60-års fødselsdag.

Kim Melius Flyvholm Larsen blev født i København i 1945 og forelskede sig i rock 'n' roll i 60'erne, hvor idolerne hed Elvis, Cliff Richard, Jerry Lee Lewis og Little Richard. Han fik en guitar, da han fyldte 14 og skrev sange og optrådte med dem gennem sin skoletid. Han uddannede sig til folkeskolelærer i slutningen af 60'erne og fik i '68 job på Gerbrandskolen på Amager.

Men Larsen havde stadig rockdrømmen, og i 1969 kom han med i Gasolin. Bandet udviklede sig til at blive et af Danmarks vigtigste og mest indflydelsesrige, der udgav en stribe klassiske albums, indtil de gik i opløsning 21. august 1978 efter en koncert i Malmø. Kim Larsen havde allerede på dette tidspunkt været involveret i en række projekter og også udgivet pladen "Værsgo" - en plade, der har så unik en plads i dansk musikhistorie, at den i år er blevet genindspillet af en stribe danske kunstnere.

Efter Gasolins opløsning udgav Larsen en stribe soloudgivelser og i 1983 fik han et kæmpehit med pladen "Midt Om Natten". Musikken blev skrevet til en film af Erik Clausen af samme navn, hvor Kim Larsen selv medvirker som skuespiller, og både film og plade blev uhyre populære. "Midt Om Natten" har solgt over en halv million eksemplarer, og står i dag stadig som den bedst sælgende danske plade nogensinde. Efterfølgeren "Forklædt Som Voksen" blev også en kæmpesucces, og med det var Larsens position som nationalskjald for alvor cementeret.

Kim Larsen har siden 80'erne indspillet og turneret med forskellige konstellationer, de seneste ti år dog primært med gruppen Kjukken, og senest er det blevet til albummet "Glemmebogen – Jul Og Nytår", der indeholder nye versioner af en række kendte, danske julesange.

Den nu 60-årige Kim Larsen er still going strong og kan opleves rundt om i landet fra 24. november, hvor han påbegynder en stribe julekoncerter rundt om i landet. Her fra redaktionen skal lyde et stort tillykke på dag og et ønske om god vind fremover!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA