x

The Soundtrack Of Our Lives takker af

The Soundtrack Of Our Lives takker af

I starten af året kunne The Soundtrack Of Our Lives skrive på deres hjemmeside, at det seneste album "Throw It To The Universe", ville blive deres sidste. Forsangeren Ebbot Lundberg udtalte dengang til Intro Magazine, at albummet afsluttede bandets rejse. Nu har bandet så også annonceret deres definitivt sidste koncert, som vil finde sted i den engelske hovedstad London.

Göteborg-bandet har eksisteret siden siden 1995, og herhjemme er de nok mest kendt for albummet "Behind the Music" fra 2001. Gruppen spiller 60'er- og 70'er-inspireret rock og har hentet meget af deres inspiration hos navne som Rolling Stones og Iggy and the Stooges. De har igennem karrieren udgivet i alt syv studiealbums, hvor det seneste (og sidste) "Throw It To The Universe" udkom i april i år.

Albummet blev anmeldt af GAFFAs Finn P. Madsen, som dog ikke var så nem at begejstre og derfor kun gav tre ud af seks stjerner. Han skrev blandt andet om gruppens afskedsalbum:

"TSOOL virker på deres syvende og sidste album nærmest træt af dage og gør ikke det store for at få adrenalinen op. Tværtimod hviler der en søvndyssende melankoli over det meste af albummet. Kun fordi bandet i Ebbot Lundberg har Sveriges bedste rocksanger, holdes interessen fanget. Hans rå og indlevelsesrige vokal er uden sidestykke i hjemlandet. Psykedelisk retrorock fra tresserne i slowtempo er omdrejningspunktet".

Nu har The Soundtrack Of Our Lives så annonceret deres sidste headlinershow i London den 13. september og fortæller samtidig, at de vil spille support for Noel Gallagher i forbindelse med iTunes-festivalen dagen før. Bandet, der tæller Noel og Liam Gallagher blandt sine største fans, var tilbage i 2005 på en USA-turné med Oasis.

Tidligere i år kunne det svenske band opleves på dansk grund, hvor de gav koncert på Loppen. GAFFAs Trine Jørck uddelte fem stjerner og skrev blandt andet:

"Soundtrack Of Our Lives har spillet sammen i evigheder. De har udgivet masser af musik og spillet tonsvis af koncerter. Alligevel udstråler de stadig en uudslukkelig energi på scenen. Efter at have spillet for fuld hammer i noget, der minder om to timer, spiller de intet mindre end seks ekstranumre. Højttalerne bløder, sveden pibler, og Soundtrack of Our Lives viser os, hvad det vil sige at være i live. Selvom undertegnede anmelder er ved at dejse om af udmattelse, kommer man ikke uden om, at Soundtrack Of Our Lives' koncert på Loppen er en livsbekræftende tsunami af lyd, som river alt med sig på sin vej. Man kan lige så godt lade sig ride med på bølgen af eufori og livsglæde, for holder man igen, drukner man".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA