x

ABBA er bare større

ABBA er bare større

Ved det stort anlagte 50-års jubilæumsshow i Forum i København blev det sent lørdag aften en gang for alle afgjort, at ABBAs vindersang fra 1974, ”Waterloo”, er tidernes bedste og mest elskede Grand Prix-sang – ikke at nogen ved deres fulde fem vel egentlig var voldsomt i tvivl om dette faktum.

Afgørelsen blev truffet på ægte Grand Prix-manér ved en international telefon-afstemning, efter at de 14 finalister på forhånd var blevet udvalgt. Blandt de 14 melodier fandt man blandt andet vores egne Brødrene Olsens ”Fly On The Wings Of Love” og Cliff Richards ”Congratulations” fra 1968, som showet også var navngivet efter.

Men det var altså ABBA, der blev de suveræne vindere af afstemningen, mens italianske Domenico Modugno ”Nel blu, di pinto di blu” fra 1958 indtog andenpladsen. På tredjepladsen kom den ene af irske Johnny Logans to vindersange - nemlig “Hold Me Now” fra 1987.

Brødrene Olsen endte uden for top 5, men lyste dog op på scenen som et af de få live-indslag, mens mange af de andre konkurrenters sange til stor skuffelse for publikum blot blev vist på storskærm i den oprindelige version.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA