x

Godt skub i dansk musik

Godt skub i dansk musik

Det går for tiden den rigtige vej for salget af dansk musik, som må siges at være inde i en rigtig god periode. For et par uger siden kunne vi således rapportere, at den danske musik for første gang nogensinde havde oplevet et bedre salg i de hjemlige pladebutikker end de udenlandske udgivelser. Og nu ser det ud som om, at det danske pladesalg også er på vej mod et meget flot omsætningsmæssigt årsresultat.

Efter de tre første kvartaler er salgstallet for danske pop- og rockudgivelser ifølge jp.dk omkring 10 millioner kroner foran sidste års resultat, og således lader det til, at man er på vej mod den bedste omsætning siden 2001.

Ifølge Jesper Bay, marketingdirektør i pladebrancheorganisationen Ifpi, er det hovedsageligt den stigende kvalitet af de danske udgivelser, som er årsag til den pæne fremgang, og den danske pladebranche synes umiddelbart at stå meget stærkt rustet frem til jul. Således ligger både Mew, Anne Linnet og Lis Sørensen pænt til i toppen af den danske hitliste, det som bekendt også toppes af Kashmir (billedet). Derudover kan der forventes høje salgstal for en række nye danske udgivelser med populære navne som Jokeren, Outlandish, TV-2 og et bokssæt med Gnags, så mon ikke der kommer en fornuftig afrunding på et glimrende dansk år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA