x

Katatonia til Aarhus og København

Katatonia til Aarhus og København

Det svenske metalband Katatonia blev dannet tilbage i 1991 af sangeren Jonas Renkse og guitaristen Anders Nyström. Deres tidlige udgivelser bar præg af en meget melankolsk musikstil, hvilket klassificerede dem under genren doom metal eller dark matal. Gruppen albumdebuterede med "Dance Of December Souls" i 1993 og har siden udgivet i alt otte studiealbums. I slutningen af august forventes seneste skud på stammen i form af albummet "Dead End Kings".

Det seneste album "Night Is The New Day" fik af GAFFAs Keld Rud fire stjerner og han gav blandt andre følgende ord med på vejen:

"Det er især de steder, hvor bandet for alvor omfavner de storslåede melankolske molmelodier sammen med det atmosfæriske som på "Idle Blood og Promise of Deceit", at Katatonia for alvor tager stik hjem. "Night Is The New Day" er, måske med de førnævnte sange som undtagelse, ikke et album, der er synderligt umiddelbart. Det vil sikkert ikke komme bag på yndere af bandet, da bandets album normalt kræver en del gennemlytninger. Albummets tusmørke sænker sig langsomt over lytteren, som den indhyller i et tæt tæppe af massiv sort lyd".

I 2010 besøgte Katatonia Aalborg Metal Festival, hvor en lidt mere begejstret Keld Rud fra GAFFA gav fem stjerner:

"Selvom forsanger Jonas Renkse optræden var indadvendt, og det sjældent var til at få øje på mandens ansigt, var bandets musik og fremtoning ganske fængslende. Mellem numrene fik Jonas Renkse skiftevis fremmumlet "Tack så mycka" og "Tak som faen". Da bandet takkede af for aftenen, var Jonas Renkse til sin egen forundring slået over i det engelske. Bandets afsked efterlod på ingen måde publikum mætte. Katatonia måtte hjertens gerne have spillet meget længere".

Den 14. november spiller Katatonia i Amager Bio i hovedstaden, inden de dagen efter dukker op på århusianske Voxhall - og til den tid har de som sagt altså endnu et album at føje til repertoiret. Billetsalget foregår via spillestedets hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA