x

Deerhoof på banen med nyt album

Deerhoof på banen med nyt album

Deerhoof har siden debutudspillet "The Man, The King, The Girl" i 1997 ikke ligget på den lade side, når det kommer til at udsende albums. To af deres plader ("Apple O" og "Reveille") kom med på Pitchforks liste over de bedste albums udsendt i perioden 2000-2004, ligesom samme medie gerne sender stor ros efter alt, bandet udsender. Nu er album nummer elleve snart klar til at blive præsenteret for publikum – den 3. september udkommer "Breakup Song".

Indie-bandet blev dannet i San Francisco i 1994 og består af Satomi Matsuzaki på bas og vokal, Greg Saunier på trommer og John Dieterich og Ed Rodriguez på guitar. Det kommende "Breakup Song"-album skal efterfølge det seneste udspil "Deerhoof vs. Evil", som bandet var aktuelle med i starten af sidste år. GAFFAs Simon Christensen tildelte udspillet fire stjerner og skrev blandt andet:

"I deres improviserende ophav tager kvartetten en omvej for at komme frem til de søde melodier, men det er den omvej, der giver detaljer i instrumentering, effekter og harmoni ekstra kraft. Typisk for Deerhoof er der både inderlighed, barnlige slagsordsomkvæd og enorm spændvidde fra storladen helteindie til freejazz. På "Deerhoof Vs. Evil" kan nye lyttere stå på, og melankolikerne især vil finde nydelse på pladens intuitive midte med "Super Duper Rescue Heads!", "Must Fight Current" og "Secret Mobilization". Deerhoof har siden hovedværkerne "Apple'O" og "Milkman" repræsenteret indierockens trang til at koble det avancerede og uudholdelige med noget catchy, og det fortsætter de med på "Evil" uden at eksellere".

Stilistisk variation 

Sidste gang Deerhoof kunne opleves i Danmark, var da de, i forbindelse med Pop Revo 2011, optrådte på Voxhall i Aarhus. Koncerten fik af GAFFAs anmelder Nicholai Friis Pedersen flotte fem stjerner og blandt andre følgende ord med på vejen:

"Som en der aldrig har set Deerhoof live før, havde jeg høje forventninger og blev ret imponeret. Gruppens fragmenterede og avantgardistiske tilgang til at lave sange og deres imponerende spændvidde over genrer som free jazz, støjrock og heavy kom fint til udtryk i koncerten. Trods de mange forskellige stilistiske udtryk, man som lytter udsættes for, har bandet en meget tydelig signatur. Og jeg kan simpelthen ikke knække den kode, der får de på papiret meget underlige sammensætninger til at give et så catchy udtryk. Jeg kan kun konstatere, at det virker - og nu også, at det gør det live".

Det kommende album "Breakup Song" er som sagt på gaden den 3. september. Kan man ikke vente helt så længe, er det lige nu muligt at få en smagsprøve på bandets hjemmeside.

Trackliste for "Breakup Song":

"Breakup Songs"

"There's That Grin"

"Bad Kids to the Front"

"Zero Seconds Pause"

"Mothball the Fleet"

"Flower"

"To Fly or Not to Fly"

"The Trouble with Candyhands"

"We Do Parties"

"Mario's Flaming Whiskers III"

"Fête d'Adieu"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA