x

Strøm klar med nye navne

Strøm klar med nye navne

Glitch fra den amerikanske solkyst, dubstep fra Finland og en italiensk cocktail af tropical bass, moombathhon og junk er hvad arrangørerne af året Strøm festival nu føjer til programmet. Dntel, Clouds og Milangeles slutter sig til de allerede 18 navne, som er en del af årets Strøm-program.

Den californiske producer Jimmy Tamborello er en travl herre som, ud over at være kendt som forsanger i det amerikanske electronica-band Figurine, også står bag kultsamarbejdet The Postal Service sammen med Death Cab For Cutie-frontmanden Ben Gibbarnd. Under Strøm kan han opleves som en af de vigtige skikkelser på glitchscenen under navnet Dntel.

Clouds er et finsk producerteam, bestående af dj og promoter Tommi Liikka og produceren Samuli Tanner. Som Clouds kombinerer de den bastunge dubstep med elementer fra computerspil, hiphop, melodiske meditationslyde og dansegulvsrystende baslinjer.

Sidste nyhed på årets Strøm program er den italienske duo Milangeles (billedet), hvis lyd udspringer i den urbane junglenat, med et mix af tropical bass, moombathon og juke.

Workshops med kendte producere

Den københavnske elektroniske musikfestival byder i ugen den 20.-26. august på elektroniske koncerter på hovedscenerne i Enghaveparken på Vesterbro, men også andre events vil finde sted i løbet af ugen. Blandt andet har Strøm netop indgået et samarbejde med musik- og modemagasinet Soundvenue og MXD (Music Export Denmark), som vil sørge for forskellige workshops under festivalen.

Her vil blandt andet 12 elektroniske musiktalenter få adgang til workshop-sessions hos de danske producere Thomas "Opiate" Knak, Pharfar, Kasper Bjørke og Troels Abrahamsen. De ville under workshops'ene kunne opleves i arbejde, ligesom de vil fortælle om deres egen tilgang til musikken og muligvis give et par tips fra sig.

På house-blubben TS Bar vil man tirsdag kunne opleve Thomas Madvig, når han som vært inviterer Rune RK og Noir til en snak om udvikling fra undergrund til international succes, og om hvordan man kan producere mainstream-hits unden at gå på kompromis med sin egen lyd.

MXD-leder Thomas Rohde forklarer om det nye samarbejde med Strøm Festival:

"MXD støtter eksporten af dansk musik på tre måder. Dels yder vi eksportstøtte - og medfinansierer på den måde musikbranchens eksport af dansk musik.  Dels afvikler vi eksportfremstød med danske bands og musikselskaber – både herhjemme og i udlandet. Og så er der det tredje ben i MXD's arbejdsområder, som er know-how, vidensdeling og networking".

Her peger Rohde på netop det elektroniske område er en spændende udfordring:

"...Blandt andet fordi genren er så fragmenteret med mange internationale fikspunkter, alt efter sound og udtryk. Scenen er ikke mindst karakteriseret ved en høj grad af entreprenørskab og en DIY-tilgang, hvor mange både agerer dj, producer, pladeselskab, PR-medarbejder, promotor osv. Der findes således ingen - eller meget få - centrale kilder for information på området. Vores opgave består altså i at opsamle og formidle viden mellem mange enkeltindivider. Strøm er en naturlig platform for dette, hvor MXD vil indsætte ressourcer i at opruste hele scenens eksportkompetencer", slutter han.

Se festivalens fulde line-up på stromcph.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA