x

Timbuktu er fredagens navn i Tivoli

Timbuktu er fredagens navn i Tivoli

Har man brug fra en pause fra den massive OL-dækning, så tilbyder Tivoli fredag koncert med rapperen Timbuktu, som indtager scenen med svensk rap og reggae. Det bliver den eneste danske koncert som Timbuktu giver denne sommer.

Sidste år spillede Timbuktu på Roskilde Festivals Arenascene og høstede i den forbindelse roser fra både anmeldere og publikum. GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr uddelte fem stjerner og tilføjede blandt andre følgende ord:

"Der er mange måder at slutte en Roskilde Festival på. Timbuktu og Damn valgte at gøre det med stil – rigtig god stil! Præcis kl. 00.00 natten til mandag gik Timbuktu på scenen sammen med Damn! - et otte mand stort band, og de forstod til fulde at lukke og slukke med manér", konstaterede Stæhr og fortsatte:

"De leverede i en time noget af det bedste livehiphop på festivalen. Hiphop med hornsektion og reggaerap er noget helt særligt – og Timbuktu og Damn! er i en liga for sig. At de skulle spille i et relativt lille telt på et ret tarveligt tidspunkt, er mig en gåde. Men de lod sig ikke mærke af det – og det smittede af på publikum. Tak for denne gang Roskilde – og tak til Timbuktu for at lukke med et brag".

For Timbuktu selv er koncerten i Tivoli også speciel: "Jeg tilbragte mine formative år som kunstner i København i 90'erne, så byen ligger mit hjerte nær. Derfor er det med ekstra stor glæde, at vi får en enestående chance for at spille der igen. Vi ser frem til at få hele Tivoli til at gynge", siger Timbuktu i en pressemeddelelse i forbindelse med koncerten på fredag i Tivoli.

Med i Tivoli tager rapperen igen backingbandet Damn med på scenen og dykker ned i bagkataloget som, ud over det aktuelle opsamlingsalbum, indeholder en live-cd og syv studiealbum.

Koncerten starter klokken 22.00 på Plænen i Tivoli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA