x

Happy Mondays bekræfter nyt album

Happy Mondays bekræfter nyt album

Happy Mondays annoncerede tidligere i år, at de ville blive genforenet med det originale line-up i forbindelse med en Englands-turné i maj. Nu kan bandets manager så også bekræfte, at der er et nyt album på vej fra veteranerne.

"Ja, vi er ved at planlægge indspilningen af et nyt album, efter en succesfuld turné og med et band som kommer godt ud af det med hinanden. Shaun (Ryder, red.) har været ved at skrive og bandet har mødtes i studiet og udvekslet idéer. Jeg er sikker på at det bliver et godt Happy Mondays-album", udtaler manageren Warren Askew til NME.

Det kommende album bliver det første som bandet udgiver i den oprindelige line-up, siden "Yes Please!" fra 1992. Rygterne om nyt begyndte efter, at frontmanden Shaun Ryder udtalte til en pressekonference: "I starten var der ingen chance for at det originale line-up ville indspille endnu et album. Så blev det til et måske og nu kommer det helt sikkert til at ske".

Oprindelig besætning

Happy Mondays blev opløst i 1993, men er ved to tidligere lejligheder blevet genforenet. Sidst var i 2004, dog uden medlemmerne Mark Day, Paul Davis, Rowette Satchell og Paul Ryder. Bassisten Paul Ryder udtalte tilbage i 2000, efter bandets andet split, at han ikke ville vende tilbage til bandet, men nu er de alle altså samlet igen.

I 2007 kom Happy Mondays seneste udspil Uncle Dysfunktional", hvorom GAFFA's anmelder Kristian Bach Petersen blandt andet skrev: "Ryders tekster vil igen dele vandene, mellem dem, der synes, han er en poet på niveau med Yeats, og dem, der synes han er en vrøvlende idiot. Der er dog stadig guldkorn, som de færreste vil kunne fornægte, såsom titlen på det elektroniske nummer "Anti Warhole (On The Dancefloor)". Skævt og uskønt, men ikke uden charme."

Shaun Ryder udgav i september 2011 sine memoirer, der bar titlen "Twisting My Melon" og nu er han altså klar til at indspille nyt album sammen med kollegaerne i Happy Mondays. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA