x

MTV Awards til København?

MTV Awards til København?

København er med blandt favoritterne til at blive udvalgt som værtsby for næste års udgave af det gigantiske prisshow MTV Europe Music Awards, og de danske arrangører fra Wonderful Copenhagen er særdeles interesserede i at få det 50 millioner kroner dyre prisshow til den danske hovedstad.

Det bliver først offentliggjort, hvem der får æren af at lægge jord til den store musikbegivenhed, godt en uge efter at årets prisuddeling er løbet af stablen, hvilket sker i Lissabon i Portugal på næste torsdag. Men rygterne vil vide, at København sammen med Reykjavik er favoritter, mens franske Marseille ånder de to nordiske byer i nakken.

I sidste ende er det én mand, der sidder med den endelige afgørelse – nemlig Brent Hansen, direktør og formand for MTV Networks i Europa. Om muligheden for at få showet til Danmark udtaler han til Berlingske Tidende:

”Det er et stort, sexet og stjernespækket show, som gør sig bedst på steder, hvor man har en musikalsk stolthed i form af et momentum, hvor den lokale musik blomstrer. Og det momentum er i Danmark lige nu, det er jeg ikke i tvivl om.”

MTV Awards koster 50 millioner kroner at producere, og Wonderful Copenhagen skal regne med at skyde 750.000 pund (lidt over 8 millioner kroner) i arrangementet, men til gengæld vurderes det, at showet vil kunne bibringe København en ekstra omsætning på op imod 90 millioner kroner. Og så ser det jo heller aldrig dårligt ud at have nogle af musikverdenens største stjerner svansende rundt i hovedstadens gader.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA