x

Priser til Mew og D-A-D

Priser til Mew og D-A-D

Billede: Patrick Engels Ryming

Statuetterne ved årets Nordic Music Awards blev ikke overraskende langet flittigst ud til vores blå-gule naboer. Svenskerne tog sig således af tre af de i alt fem fællesnordiske priser, men danskerne gjorde til gengæld krav på de to sidste priser. Nordmændene måtte gå tomhændet hjem.

Mew blev ikke uventet valgt som Bedste Nordiske Gennembrud - en pris, der blev fulgt af en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 100.000 svenske kroner til en videre international satsning. Derimod var den ærespris, som D-A-D fik overrakt, lidt af en overraskelse, da denne pris ikke var blevet omtalt på forhånd. Æresprisen blev tildelt for en lang og glorværdig karriere i hele Skandinavien.

Vinderen af hovedprisen som Bedste Nordiske Kunstner blev ikke overraskende Kent, der ligesom Mew fik en check på 100.000 svenske kroner oven i hatten.

Vinderen af Årets Danske Kunstner blev Nik & Jay, der ikke var til stede ved prisuddelingen, da de for tiden er i USA for at gøde jorden for et engelsksproget karriereskridt.

Ved showet var der også (mere eller mindre live)optrædener ved blandt andre Shakira (billedet), Robbie Williams, Coldplay og Pharrell Williams.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA