Nyhed

Priser til Mew og D-A-D

Svenskerne dominerede Nordic Music Awards, men også danskerne løb med nogle af de centrale priser

Billede: Patrick Engels Ryming

Statuetterne ved årets Nordic Music Awards blev ikke overraskende langet flittigst ud til vores blå-gule naboer. Svenskerne tog sig således af tre af de i alt fem fællesnordiske priser, men danskerne gjorde til gengæld krav på de to sidste priser. Nordmændene måtte gå tomhændet hjem.

Mew blev ikke uventet valgt som Bedste Nordiske Gennembrud - en pris, der blev fulgt af en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 100.000 svenske kroner til en videre international satsning. Derimod var den ærespris, som D-A-D fik overrakt, lidt af en overraskelse, da denne pris ikke var blevet omtalt på forhånd. Æresprisen blev tildelt for en lang og glorværdig karriere i hele Skandinavien.


Vinderen af hovedprisen som Bedste Nordiske Kunstner blev ikke overraskende Kent, der ligesom Mew fik en check på 100.000 svenske kroner oven i hatten.

Vinderen af Årets Danske Kunstner blev Nik & Jay, der ikke var til stede ved prisuddelingen, da de for tiden er i USA for at gøde jorden for et engelsksproget karriereskridt.

Ved showet var der også (mere eller mindre live)optrædener ved blandt andre Shakira (billedet), Robbie Williams, Coldplay og Pharrell Williams.

ANNONCE