x

Dansk musikeksport runder en milliard

Dansk musikeksport runder en milliard

Det går meget godt for dansk musik i udlandet, og i 2004 rundede den samlede danske musikeksport en milliard, skriver erhvervsbladet.dk. Dermed er den danske musikeksport fordoblet i løbet af de sidste fem år. I 2001 blev der således eksporteret musik for 548 millioner kroner.

Dansk musik begyndte for alvor at markere sig i udlandet med Aqua i slutningen af 90'erne, og siden er det gået slag i slag med blandt andre Safri Duo, The Raveonettes, Junior Senior, Outlandish, Mew, Kashmir, Saybia og mange flere. Og tendensen ser ud til at fortsætte. Seneste gav de tre danske navne Spleen United (billedet), PowerSolo og Lampshade en udsolgt koncert under overskriften ”Spot On Danmark” på klubben Le Pont Ephémère i Paris i torsdags.

Direktøren for den danske afdeling af pladeselskabernes internationale brancheorganisation IFPI, Jens-Otto Paludan siger til Erhvervsbladet, at stigningen både skyldes, at musikken er blevet bedre, men også at pladeselskaberne i høj grad har indset, at der skal satses på de store europæiske markeder, idet cd-salget næsten er blevet halveret i Danmark i løbet af de senere år.

Music Export Denmarks hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA