Smukfest-talsmand er godt tilfreds

Smukfest-talsmand er godt tilfreds

Danmarks Smukkeste Festival 2012 er overstået, og her et par dage derpå har vi fanget talsmand Poul Martin Bonde for at høre, hvordan han selv synes, festivalen er gået.

– Vi er enige om, at det har været en af de mest vellykkede festivaler i festivalens historie. Programmet har været godt, vejret har været fint, og alle de logistiske udfordringer, der har været omkring camping, hotelte, shuttlebusser og så videre er blevet fikset tilfredsstillende. Vi fik jo udsolgt af partoutbilletter og af endagsbilletter til alle dage undtagen søndag, og det byder, at vi har solgt 25.000 partoutbilletter og sammenlagt cirka 13-15.000 endagsbilletter – og så har der været cirka 12.000 frivillige og pressefolk. Der var et stort rykind allerede onsdag, hvor cirka 80 procent af gæsterne kom, og det betyder, at sidste års beslutning om at åbne festivalen onsdag i stedet for torsdag var rigtig, siger Poul Martin Bonde og fortsætter:

– Det var også rigtig fint, at vi fik Thomas Helmig til at komme og slutte med at spille "Midnat I Europa" alene på Bøgescenerne, efter at TV-2 havde spillet søndag. Det er en tradtion, vi har brugt de sidste par år i stedet for at fyre fyrværkeri af. Det har skoven nemlig ikke ret godt af.

– Desuden havde vi flyttet hovedindgangen til Sherwood og lavet en ny vej fra Sherwood til Bøgescenerne for at lette presset på indgangene, og det kunne vi se hjalp. Der var godt nok meget pres på onsdag, for det virkede, som om alle kom på samme tid, så jeg kan kun opfordre til, at folk kommer i god tid.

Ja, jeg ventede halvanden time på at få armbånd på...

– Ja, men det har nok også været den længste ventetid, der har været i løbet af festivalen.

Hvad så om søndagen, hvor I ligesom sidste år havde lukket to scener, så der kun var musik på Bøgescenerne og P3 Teltet?

– Jeg synes, det var en hyggelig søndag. Vi ved, at cirka en fjerdedel af publikum tager hjem søndag, uanset hvordan programmet så er. Om det er noget, vi vil fortsætte med, er jeg dog ikke helt sikker på. Det er noget, vi skal evaluere på i den kommende tid.

Omsætningsrekord på pladsen

Hvordan ser økonomien ud?

– Den ser fornuftig ud. Jeg kan endnu ikke sige, om vi får overskud, men det vil jeg da gå ud fra. Inde på pladsen rundede vi 54 millioner i omsætning, hvilket er en ny rekord i forhold til sidste år, hvor vi rundede de 52 millioner. Selve festivalens samlede omsætning blev sidste år 107 millioner eksklusive moms, og jeg regner med, at vi når noget tilsvarende i år. Det samlede overblik over økonomien kender vi dog først omkring årets udgang, når vi skal aflevere vores årsregnskab. Sidste års overskud var omkring to millioner, som ifølge Smukfests formålsparagraf primært skal gå til at sikre næste års festival og dernæst støtte kulturelle tiltag i Skanderborg kommune. Vi har blandt andet støttet Mosstock-festivalen og Sølund Festival, og så åbner vi jo en helt ny musikcafé i Skanderborg, Walthers, der åbner på fredag den 17. august.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.

Smukfest har i øvrigt lavet en lang række tv-indslag, du kan se på Smukfests hjemmeside

Læs hele GAFFAs dækning af Smukfest 2012 her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA