Veronica Maggios lydmand død efter Smukfest

Veronica Maggios lydmand død efter Smukfest

De sidste par dage har de danske medier skrevet om en ukendt mand, der natten til mandag blev fundet døende i nødsporet på motorvej E20 ved Bjæverskov på Midtsjælland, kun iført underbukser og en Veronica Maggio-T-shirt med påskriften "Satan i Gatan", titlen på Maggios seneste album. Manden døde senere af sine kvæstelser.

Ifølge flere svenske medier var manden identisk ved den 58-årige Tom Hofwander, der arbejdede som lydmand samt var koncertarrangør og sanger i det svenske reggaemiljø. Hofwander var på turné med Veronica Maggio, som søndag aften havde givet koncert på årets Smukfest i Skanderborg og nu var på vej mod Sverige.

Ifølge aftonbladet.se forsvandt Hofwander fra turbussen, mens de øvrige passagerer sov. Det er politiets teori, at manden er omkommet grundet de kvæstelser, han har pådraget sig efter fald fra et transportmiddel. Politiet har dog endnu ikke bekræftet med sikkerhed, at der er tale om Tom Hofwander.

- Vi kan ikke bekræfte, at det er ham. Det er en mulighed, det er ham, men vi skal have ham 100 procent fastlagt, før vi kan sige, at det er ham. Jeg set billeder af ham, og jeg kan ikke sige 100 procent, at det er ham, fortæller Ove Petersen, der er efterforskningsleder i Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk onsdag morgen.

Pårørende skal i dag identificere deres familiemedlem i lighuset.

Passagererne afhørt

Politiet har afhørt turnébussens passager, ligesom det har undersøgt bussen.

– Jeg kan sige, at umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at der er tale om en kriminel handling, siger Ove Pedersen til ekstrabladet.dk.

Aftonbladet.se har talt med Leif Henriksson fra Blixten & co, der arrangerer bandets turné, og han udtaler følgende:

– Hele selskabet, inklusive Veronica Maggio, lå og sov i bussen efter endt optræden i Skanderborg. Jeg har ikke noget klart billede af hændelsesforløbet endnu, men det er en traumatisk hændelse for alle involverede, siger Leif Henriksson. Han fortsætter:

– Med respekt for at alle, inklusive Veronica, er i dybt chok, så er der desværre ikke mulighed for at give yderligere kommentarer lige nu. Vi har brug for at samle os og bearbejde det, der er sket.

Tom Hofwander var også kendt under navnet Internal Dread og var en kendt skikkelse i det svenske reggaemiljø, både som koncertarrangør og sanger. Du kan se ham fremføre sangen "Don't Kill The Fly" nedenfor:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA