x

Dicte udsender livealbum på nettet

Dicte udsender livealbum på nettet

25. september gav Dicte i selskab med det klassiske Ensemble MidtVest en alternativ og ganske rost koncert på Centralbiblioteket i Viborg, hendes barndomsby, som en del af P3' og Dansk Rock Samråds såkaldte Trax Coming Home-koncerter, hvor danske musikere spiller i usædvanlige konstellationer i de byer, hvor de voksede op. Og Dictes koncert blev så stor en succes, at hun har besluttet at udsende den som en livealbum. Dog ikke en helt almindelig liveplade, men et livealbum, der kun kan købes som download på Payload.dk, og kun frem til 31. december i år.

Da Trax Coming Home inviterede Dicte til at spille i Viborg, var det klart for hende, at den koncert skulle være i samarbejde med det internationalt sammensatte Ensemble MidtVest, hvis 4 strygere og 5 blæsere kommer fra Sverige, Finland, Tyskland og Danmark. Repertoiret ved koncerten var Dictes egne sange - men fortolket på en helt anden måde, end man ellers hører dem, når det er rockbandet, hun har omkring sig. Der blev lavet helt nye arrangementer, direkte til kammerensemblet - og det hele blev krydret med noget af den blues, der ifølge Dicte selv gør godt.

På albummet ”Live At The Library” kan man høre Dicte, hendes faste guitarist Mika Wandborg og Ensemble MidtVest give usædvanlige fortolkninger af Dicte-sange fra hele solo-karrieren: ”The Blue Skin” (fra ”Between Any Four Walls” 1994), ”F16” (fra ”Voodoo Vibe”, 1996), ”Don't Tell”, og ”Aphrodite” (fra ”This Is Cool”, 2000) og ”Make It Alright”, ”A Good Day” og ”So So Good” (fra ”Gone To Texas”, 2003).

Og så er det måske første gang nogensinde, at en dansk kunstner benytter et live-album til at præsentere helt nye sange, fra et album, der endnu ikke er udkommet. Men ”Live At The Library” er samtidig ur-premiere på sangene ”Cool Winds”, ”Wont Be The Same” og ”Sugar Bone”, der alle (men i ganske anderledes versioner) vil være at finde på hendes kommende solo-album, der under titlen titlen ”Dicte & The Sugarbones” udkommer i starten af 2006. Singlen ”Sugarbone” udsendes i de første dage af det nye år.

Læs mere og køb albummet på Payload.dk

Dictes hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA