Unmack: Love Shop kæmper videre mod mere storhed

Unmack: Love Shop kæmper videre mod mere storhed

Forleden meddelte Love Shop, at de er tilbage med både et nyt album i oktober og en turné i november. Albummet bliver det første fra Love Shop siden mundharpespilleren med mere Henrik Halls tragiske død af kræft i januar 2011, kun 62 år gammel. Da bandets oprindelige guitarist Hilmer Hassig omkom ved en lige så trist trafikulykke i november 2008, blot 48 år gammel, er sanger og sangskriver Jens Unmack dermed det eneste officielle medlem tilbage i gruppen og den eneste, som figurerer på gruppens aktuelle pressefoto. Love Shop har dog siden Halls død turneret flere gange med en lineup, der primært består af musikere, som Unmack har spillet med siden 1997.

GAFFA fangede Unmack til en snak om Love Shop anno 2012, og hvad vi kan forvente på det kommende album.

Du må have haft nogle overvejelser over, om du skulle videreføre gruppen som eneste officielle medlem, ikke mindst fordi du også har en solokarriere kørende. Hvordan er du nået frem til, at Love Shop skulle fortsætte?

– Min solokarriere er en helt anden ting. Love Shop er både et band og en mission. Vi spillede to turnéer uden Henrik, og barrieren var derfor ikke svær at komme over. Det ville være for nemt at stoppe nu, og det ville også være forkert at trække stikket under nogle så triste omstændigheder. Det er i både Hilmers og Henriks ånd at fortsætte, og jeg har altid været en fighter. Love Shop kæmper videre mod mere storhed.

Hvem spiller så med i Love Shop anno 2012 – er det de samme, som spillede med sidste år efter Henriks død?

– Ja, det er det. (Det vil sige Mika Vandborg og Jens Hellemann på guitar, Thomas Risell på bas, Thomas Duus på trommer og Mikkel Damgaard på keyboard, red.).

Men du er den eneste på pressebilledet. Har du overvejet at gøre de andre musikere til officielle medlemmer af Love Shop?

– Nej, det er jo mig, der er bandlederen og mig, der ultimativt bestemmer. Jeg er helt alene i Den Øverste Sovjet. Det er mest historisk korrekt at gøre det på denne måde, for der har jo altid været andre vigtige medlemmer af Love Shop end dem, der har været med på pressebillederne. Det ville også være blasfemisk at invitere nogle med i bandet på baggrund af de seneste års tragiske hændelser.

Ingen mundharpe

Kan du fortælle lidt om musikken på albummet?

– Love Shop har altid været et sangbaseret band, og det er vi stadig, uanset hvor meget vi fucker lyden op. Det er rocksange pakket ind i en til tider smadret lyd, og da det er produceret af Mikkel, som er keyboardspiller, er der meget synth på, men også en del guitar.

Er der nogen, der spiller mundharpe?

– Nej. Der er ingen, der kan spille mundharpe som Henrik, så det vil vi ikke forsøge at erstatte. Men vi savner meget hans lyd.

Er det nu kun dig, der skriver sangene?

– Nej, Mikkel har skrevet nogle sange, og jeg har skrevet nogle, og så har vi skrevet en i fællesskab. Teksterne er det dog stadig mig, der skriver.

På dit nye pressebillede ser du ... ret alvorlig og temmelig rynket og hærget ud. Ligger der et særligt statement i det?

– Du kan godt sige, at det er et statement mod alle de kunstnere, der får PhotoShoppet deres billeder til ukendelighed. Det handler om at stå ved sin alder (Unmack er 48 år, red.). Men det refererer også til, at sangene handler om alvorlige emner, og tab og smerte, men også om at komme videre og om at overleve. De sidste par år har da været hårde, det skal jeg ikke lægge skjul på.

Hvad sker der med din solokarriere, er den droppet nu?

– Nej, det tror jeg ikke, men det er jo noget helt andet. Det er meget mere akustisk baseret, men det er ikke noget, jeg har haft tid til at tænke så meget over på det seneste.

 

Love Shop kan opleves følgende steder i efteråret:

08.11 - Huset, Nakskov

09.11 – Viften, Rødovre

10.11 – Gimle, Roskilde

15.11 – Posten, Odense

16.11 – Paletten, Viborg

17.11 – Studenterhuset, Aalborg

22.11 – Tobakken, Esbjerg

23.11 – Sønderborghus, Sønderborg

24.11 – Fermaten, Herning

29.11 – Train, Aarhus

30.11 – Godset, Kolding

01.12 – Amager Bio, København

Forsalget er i gang via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA