x

Grokster opgiver kampen for fil-deling

Grokster opgiver kampen for fil-deling

Underholdsningsindustrien har længe været i gang med en retssag mod fil-delings-gruppen Grokster for at forhindre dem i at deltage i den omsiggribende spredning af ulovligt kopieret musik og film på internettet. Og Grokster har nu indgået en aftale med sine sagsøgere, som betyder, at de ikke længere vil distribuere deres software til nye brugere.

Desuden skal Grokster betale 50 millioner dollars i erstatning for deres medvirken til brud på copyright-loven, en handling, som de ifølge en fire måneder gammel beslutning i den amerikanske højesteret kan holdes retmæssigt ansvarlig for.

Aftalen må betragtes som en stor sejr for underholdningsindustriens kamp mod piraterne, og den lukker et centralt kapitel i historien om den digitale musik.

Den historiske aftale betyder dog ikke, at den ulovlige fil-deling via Groksters software vil stoppe. Brugere af Grokster vil på grund af den decentraliserede struktur af softwaren stadig kunne kopiere musik, film og andet software direkte fra hinandens harddrives. Det vil simpelt hen være umuligt at kontrollere.

Grokster forventes ikke at blive nedlagt, men vil i stedet fortsætte som et lovligt downloading-site.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA