x

Deerhoof gæster Loppen

Deerhoof gæster Loppen

Deerhoof har siden debutudspillet "The Man, The King, The Girl" i 1997 ikke ligget på den lade side, når det kommer til at udsende albums. To af deres plader ("Apple O" og "Reveille") kom med på Pitchforks liste over de bedste albums udsendt i perioden 2000-2004, ligesom samme medie gerne sender stor ros efter alt, bandet udsender. Nu er album nummer 11 snart klar til at blive præsenteret for publikum – den 3. september udkommer "Breakup Song", og i den forbindelse besøger bandet Loppen til november.

Sidste gang Deerhoof kunne opleves i Danmark, var, da de, i forbindelse med Pop Revo 2011, optrådte på VoxHall i Aarhus. Koncerten fik af GAFFAs anmelder Nicholai Friis Pedersen flotte fem stjerner og blandt andre følgende ord med på vejen:

"Som en der aldrig har set Deerhoof live før, havde jeg høje forventninger og blev ret imponeret. Gruppens fragmenterede og avantgardistiske tilgang til at lave sange og deres imponerende spændvidde over genrer som free jazz, støjrock og heavy kom fint til udtryk i koncerten. Trods de mange forskellige stilistiske udtryk, man som lytter udsættes for, har bandet en meget tydelig signatur. Og jeg kan simpelthen ikke knække den kode, der får de på papiret meget underlige sammensætninger til at give et så catchy udtryk. Jeg kan kun konstatere, at det virker - og nu også, at det gør det live".

Titlen på album nummer 11, samt førstesinglen "Fête d'Adeu" (Farvelfest), kan muligvis tolkes som et farvel for det californiske band. Der er imidlertid endnu ikke kommet nogen officiel udmelding om, hvorvidt dette bliver en afskedsturné, og det er derfor forhåbentlig bare en drilsk spøg fra Deerhoof.

Uanset hvad, så er det sikkert, at bandet den 21. november igen kan opleves på dansk grund.

Billetter til koncerten på Loppen kan købes fra i morgen onsdag klokken 10 via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA