Djämes Braun klar med ny single

Djämes Braun klar med ny single

Den populære danske dancehall-duo Djämes Braun, bestående af Lasse "Pilfinger" Kramhøft og Kent "Kenno" Pedersen, har netop udgivet deres anden single "Kom og giv mig alle dine penge", der er opfølgeren til deres forårs- og sommerhit "Duft Af Ba-cone".

Gruppen, hvis første single er blevet set over 450.000 gange på YouTube, vandt tidligere på måneden tilladelsen til at åbne Bøgescenen på Smukfest og spille i P3's Lågsus-telt og TV Østjylland. Så det blev til i alt fire koncerter på Smukfest for Djämes Braun, der også fik holdt premiere på "Kom og giv mig alle dine penge" .

De to unge musikere kunne efter eget udsagn mærke at de havde ramt helt rigtigt med deres anden single, da publikum, under nummeret på Bøgescenen, uopfodret begyndte at smide penge op på scenen til Lasse og Kent.  

"Kom og giv mig alle dine penge" handler om at tjene mange penge ved blandt andet at sælge tilstrækkeligt med "karmaskinke" og "karmasanost" til, at man kan få alle de ting man drømmer om. Det er for Djämes Brauns vedkommende for eksempel en fire-gears Yamaha, et Invita-køkken og et boks-sæt med Enya.

Kan godt lide ep-formatet

Tidligere på måneden fangede GAFFA Djämes Brauns Lasse "Pilfinger" Kramhøft til et interview om duoens fremtid, som vi her i bedste økologiske stil genbruger lidt fra:

Hvad sker der for jer nu? I har fået pladekontrakt med EMI, ved jeg...

– Ja, vi udgiver en ny single, "Kom og giv mig alle dine penge", med tilhørende video i slutningen af august (og den er altså netop udkommet), og så kommer der en ep midt i september. Senere kommer der nok en ep mere. Vi kan godt lide ep-formatet, for det betyder, at man hurtigt kan få indspillet og udgivet noget musik uden at skulle vente på, at man har sange nok til et album. Vi udgiver formodentlig et album på et tidspunkt, men så bliver det nok en opsamling af vores ep'er, og måske nogle bonusnumre.

Jeres gennembrudshit "En Duft Af Ba-cone" er en rigtig festlig sang. Bliver ep'en også sådan, eller kommer den også til at rumme mere alvorlige toner?

– Meget af den er festmusik, men der er da også lidt mere alvorlige elementer, for eksempel sangen "Alderdomsmand" om at blive gammel.

I spiller dancehall. Hvad er det, der er så fedt ved dancehall-musikken?

– Det er fedt, at det ikke er så poleret, og at der ikke er nogen rammer. Det er lidt vor tids punkmusik, hvor man ikke behøver være den store sanger for at være med, og det er Kenno og jeg jo heller ikke. Bare man har noget på hjerte.

Dancehall-musikken har stor succes i Danmark for tiden med navne som Raske Penge, EaggerStunn, Shaka Loveless og jer. Hvorfor tror du, dancehall er så populært lige nu?

– Tingene har det jo med at gå i cirkler og vende tilbage cirka hvert femte år. Bikstok Røgsystem og Sean Paul fik jo deres store gennembrud i 2005, men så forsvandt dancehallmusikken efter et par år, og nu vender den så tilbage. Det er også blevet meget accepteret at synge på dansk.

Læs hele interviewet her.

Videoen til "Kom og giv mig alle dine penge" har premiere på MTV fra i dag og kan ses her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA