x

Pearl Jam-album til april?

Pearl Jam-album til april?

Pearl Jam forbereder i disse dage deres jomfrurejse til Sydamerika, hvor bandet fra den 22. november skal spille deres første koncertrække nogensinde. Indtil afrejsen fortsætter arbejdet i studiet på at få færdiggjort et nyt album, så det forhåbentlig er klar til at komme på gaden engang til foråret.

Frontmand Eddie Vedder har i et brasiliansk radiointerview udtalt, at ”det har været en meget vanskelig plade, men nogle gange er de vanskeligste ting også de mest værdifulde,” og han fortsætter: ”Det kunne nemt være det bedste materiale, vi har lavet til dato, men også noget af det sværeste. Det er meget aggressivt, fordi det er et produkt af, hvordan det er at være amerikaner nu om dage. Så det er temmelig aggressivt, specielt når man skruer op for volumen.”

Bandet har arbejdet på albummet det meste af året, og Vedder håber at kunne gøre de sidste sange færdige under touren i Sydamerika. I så tilfælde vil de sidste sange kunne indspilles i januar, og så vil albummet ifølge Vedder sandsynligvis kunne være ude i april.

Albumtitlen er endnu ikke fastlagt, men Vedder tilføjede i interviewet, at han har leget med ideen om et ordspil på det klassiske album ”Superunknown”, som grunge-brødrene fra Soundgarden udgav i 1994. ”Jeg tænkte på ordet un-owned – ikke ejet af nogen,” udtaler han. ”Himlen er un-owned (ikke-ejet). Månen er un-owned. Vi er un-owned. Vi ønsker at forblive un-owned. Titlen ville så være `Superun-owned`”.

Pearl Jam kan også opleve i Henrik Tuxens aktuelle bog "I Pearl Jams Fodspor – Før Og Efter Roskilde", Henrik Tuxens personlige beretninger fra sit mangeårige venskab med bandet og gruppens møder med efterladte i forbindelse med dødsulykken på Roskilde Festival.

Pearl Jams hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA