Stor tilfredshed med årets NorthSide

Stor tilfredshed med årets NorthSide

I dagene den 15-17. juni kunne omkring 20.000 gæster opleve i alt 31 koncerter fra middag til midnat i Ådalen ved Åbyhøj i Aarhus. Efter en veloverstået festival tog analyseinstituttet Epinion en snak med 3.494 af årets gæster til NorthSide Festival, og resultatet var meget positivt. 94 procent var tilfredse med årets festival og 85 procent forventede at deltage i NorthSide 2013.

"En samlet tilfredshed på 94 procent er et utroligt flot og helt entydigt resultat", siger Senior Consultant ved Epinion, Martin Østervig Larsen, og fortsætter:

"Det er klart, at man ved arrangementer af denne størrelse med tusindvis af gæster aldrig opnår at gøre alle tilfredse, men NorthSide har bestemt grund til at være glade for denne positive bedømmelse. Kigger man bag tallene, kan festivalen samtidig glæde sig over, at tilfredsheden både gælder det indholdsmæssige i form af musikken og rammerne i form af for eksempel ventetid og service".

Undersøgelsen kunne desuden fortælle, at det ikke kun er det er aarhusianerne, som er glade for festivalen. Kun lidt under halvdelen, nemlig 46 procent af året NorthSide-gæster, kom selv fra smilets by, mens 20 procent tog turen fra den danske hovedskad, og tre procent kom til festivalen fra udlandet.

I rapporten fremgår det ligeledes, at hele 83 procent af publikum forbinder værdierne Bæredygtighed og Innovation med NorthSide, og opfindsomme bæredygtighedsevents som cykelparkingen "BikeSide", affaldssorteringen "Trash Talkers" og kunstprojektet "ArtcAns" scorede højt blandt publikum.

Om resultaterne i rapporten siger talsmand for NorthSide, John Fogde:

"Vi er meget glade for den positive respons, der er kommet fra vores publikum. Vi har som mål at skabe Danmarks bedste, mest innovative og bæredygtige kulturbegivenhed, og derfor er det meget opmuntrende for os at kunne mærke, at folk kan genkende vores værdier, og at de sætter pris på, at vi forsøger at skabe NorthSide i dialog med vores publikum. Samtidig er det rart at blive bekræftet i, at de problemer, vi havde omkring øl, mad og toiletter i 2011 ikke eksisterede i år".

Undersøgelsen viser også, at den koncert, som havde de mest opmærksomme lyttere, var Dúné, som spillede tidligt søndag. Her lyttede hele 100 procent af de (på det tidspunkt ret få) fremmødte på pladsen aktivt til koncerten. I den modsatte ende finder vi Stone Roses, der gav en generelt dårligt anmeldt koncert lørdag aften. Her lyttede kun 29 procent af de fremmødte aktivt til koncerten, selvom der ikke fandt andre koncerter sted samtidig.

NorthSide-gæsterne går foruden NorthSide især til Grøn Koncert og Roskilde Festival. Af årets gæster havde 27 procent besøgt Grøn Koncert i år og 19 procent Roskilde Festival. Kun 1 procent havde til gengæld besøgt Skive Festival.

Gennemsnitsalderen for en NorthSide-gæst i år var i øvrigt 28,4 år.

NorthSide 2013 afvikles i dagene 14.-16. juni, og billetsalget begynder på lørdag 1. september klokken 10:00. Billetter kan købes via GAFFA Live.

Flere af undersøgelsens resultater kan findes på NorthSide Festivals hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA