x

Akut mangel på øvelokaler

Akut mangel på øvelokaler

Manglen på øvelokaler i landets hovedstad har længe været et presserende problem for undergrundens vækst, men nu nærmer situationen sig efterhånden det katastrofale.

Ifølge berlingske.dk står 1.500 håbefulde musikere på nuværende tidspunkt i kø for at få et øvelokale i København, og listen ser ud til at ville vokse betydeligt i den kommende tid, da flere af byens største øvelokaleforeninger står over for at blive omdannet til parkeringskældre eller dyre ejerlejligheder.

Blandt de lukningstruede steder er blandt andet Musikfabrikken og CMC, der huser henholdsvis 375 og 380 musikere i sine lokaler. Musikforeningen ”Sort/Hvid” har allerede opsagt 100 musikere, og ”Øret” står til at skulle gøre det samme.

Situationen må således betegnes som ganske kritisk for en kulturby, som gerne vil blive ved med at holde liv i det vitale vækstlag, og den forværrede situation har da også fået kunstnerne op på barrikaderne.

Der vil således blive afholdt et støttearrangement, hvor Sanne Salomonsen (billedet), musikeren Michael Rassum, skuespiller Martin Hylander og lokalpolitiker Lars Rasmussen (S) vil holde åben debat omkring manglen på øvelokaler. Derudover vil der være gratis koncerter med blandt andet Magtens Korridorer og Magic Bullet Theory.

Arrangementet vil finde sted i Østerbrohuset i København søndag den 13. november klokken 14.00.

Øvelokaleforeningernes organisation, Rytmisk Musik Danmark, vurderer, at hvert tredje øvelokale på landsplan er lukket i løbet af det seneste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA