x

Forbrugere til kamp mod musikindustrien

Forbrugere til kamp mod musikindustrien

Den europæiske forbrugerorganisation Beuc er af den overbevisning, at musik- og filmindustriens metoder til bekæmpelse af piratkopiering efterhånden er blevet for grovkornede, og derfor startede de i går en kampagne for at sikre Europas borgere et sæt såkaldte digitale rettigheder. Det skriver politiken.dk.

Seneste eksempel på de til tider radikale metoder, som musik- og filmindustrien i disse dage benytter, er det sagsanlæg, som netop er blevet anlagt mod Sony, fordi de på visse nye udgivelser har lagt virus-lignende spyware ind på deres cd’er for at komme den ulovlige kopiering til livs.

Kampagnen er et modtræk mod, hvad Beuc betegner som musik- og filmindustriens stereotype beskrivelse af almindelige internetbrugere som potentielle piratkopister.

Beuc forsvarer derudover forbrugernes rettigheder til at anvende den såkaldte P2P-fildeling, som højesteretten i USA ellers lige har afsagt en dom imod. Men Beuc mener altså, at der bør defineres et sæt specifikke digitale rettigheder, der slår fast, hvad enkeltindivider præcis må gøre med deres digitale hardware og indhold.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA