Nyhed

Koncert­arrangør har samarbejdet med billethajer

Ifølge TV2's Operation X har den kontroversielle billettjeneste Viagogo samarbejdet med koncertarrangøren ICO

I aften klokken 20 sætter TV2's dokumentarprogram "Operation X" fokus på den internationale billettjeneste Viagogo. Firmaet har på det seneste fået hård international kritik, fordi flere dokumentarprogrammer, blandt andet på BBC's Channel 4 og DR1's Kontant, har vist, at virksomheden systematisk opkøber billetter og sælger dem videre til overpriser, selvom Viagogo selv siger, den blot videreformidler billetter købt af almindelige billetkøbere.

Ifølge en udsendelse på BBC's Channel 4 samarbejder Viagogo også med engelske koncertarrangører, som ganske uofficielt videreformidler billetter til Viagogo og får en andel af den overpris, Viagogo sælger dem til.

GAFFA har fået mulighed for at se Operation X-udsendelsen og kan fortælle, at den går skridtet videre ved også at fortælle, at Viagogo gør det samme i Danmark – eller i hvert fald har gjort det. Under dække af at være koncertarrangør får journalist Morten Spiegelhauer og hans assistent en svensk repræsentant for Viagogo, Henrik Fäctare til – for skjult kamera – at sige, at Viagogo har samarbejdet med flere danske koncertarrangører. Henrik Fäctare nævner eksplicit, at man har samarbejdet med den store danske koncertarrangør ICO. Aftalen er, at koncertarrangøren får 90 procent af den overpris, Viagogo videresælger billetten til, og Viagogo 10 procent.


ICO: Et overstået kapitel

Morten Spiegelhauer konfronterer herefter ICO's to direktører, Arne og Kim Worsøe, med beskyldningerne. Kim Worsøe sender en mail, hvor han indrømmer, at ICO i sjældne tilfælde har samarbejdet med Viagogo, men kun hvis de optrædende kunstnere selv har ønsket det. Han tilføjer, at ICO ikke længere samarbejder med Viagogo.

Det lykkes senere Morten Spiegelhauer at få Kim Worsøe fra ICO til at stille op til interview. Her fortæller Worsøe, at man i ganske få tilfælde har samarbejdet med Viagogo, men kun i tifælde, hvor de optrædende kunstnere selv har bedt om det. Han vil ikke sige hvem, men fortæller, at det drejer sig om i alt 450 billetter ud over cirka 270.000 solgte billetter, og at samarbejdet nu er ophørt, da Viagogo ikke er den virksomhed, som den var, da ICO indgik samarbejdet for to år siden. Blandt andet tager ICO afstand fra, at Viagogo opkøber billetter for at videresælge dem, ligesom de i flere tilfælde har solgt ugyldige billetter.


På spørgsmålet om, hvorfor ICO har villet indgå samarbejde med sortbørssælgere, fortæller Kim Worsøe, at der jo altid er billethajer til populære koncerter, og at man hellere ville have, at overprisen går til koncertarrangører og musikere frem for til sortbørshandlere.

I Danmark er det ulovligt at videresælge billetter til mere end den pålydende værdi.

Udsendelsen kan ses i aften klokken 20 på TV2.


Se en trailer for programmet her.

ANNONCE