x

I studiet med The Killers i Las Vegas

I studiet med The Killers i Las Vegas

GAFFA møder sanger og keyboardmand Brandon Flowers og bassist Mark Stoermer i deres eget studie "Battle Born", beliggende i den vanvittige og ekstravagante hjemby Las Vegas. Navnet på studiet er såvel titel på et af numrene som på hele det kommende album, som GAFFA fik smuglyttet på ved samme lejlighed. Et hyggeligt og relativt lille og intimt studie, som ikke desto mindre er blevet brugt af en lang række internationale stjerner, blandt andre Aerosmith og Black Eyed Peas, og hvor The Killers også har indspillet deres forrige album "Day & Age" samt flere af bandmedlemmernes soloudspil som er udkommet de seneste par år.

Da GAFFA besøgte studiet i starten af juni, var dræberne næsten færdig med albummet, hvor en række producere i verdensklasse har drejet på knapperne på de forskellige numre, "alle bortset fra Timbaland", som Brandon Flowers smilende udtrykker det. På dagen blev der spillet fem numre, som viste et The Killers, der trækker på de gamle guitardyder fra "Hot Fuss" og "Sam's Town", men endnu mere på de poppede og synthbaserede toner fra sidste udspil "Day & Age". Man hører både bandets tydelige britiske rødder som et amerikansk ikon som Bruce Springsteen, ikke mindst i de episke ballade-sekvenser.

– Alle de plader, vi har lavet har været en naturlig reaktion på den foregående. Denne gang er der gået næsten fire år, og med "Battle Born" har vi prøvet at lave en plade, der opsummerer bandet og trækker på elementer fra alle vores tidlige udgivelser, fortæller Brandon Flowers.

Store forventninger
Og der er noget at leve op til. Alle de tre foregående Killers-langspillere har indeholdt massive hits, "Somebody Told Me" fra "Hot Fuss", "When We Were Young" fra "Sam's Town og "Human" fra "Day & Age" for at nævne de mest oplagte. The Killers har placeret sig et særligt sted mellem det organiske og maskinelle, mellem guitarrock og retro-synth-pop, hvilket også skinner igennem på de nye numre.  

Første skæring, og første single, "Runaways", er episk anlagt, melodisk, med strygeragtig intro, stort melankolsk omkvæd, marchtromme og et par tunge guitarakkorder, med referencer til såvel U2 som The Boss. Næste skæring "Miss Atomic Bomb" er en poppet sag, der starter i det blide, beherskede hjørne, og et nummer i forlængelse af "Day & Age". "Here With Me" er en kærlighedssang, der starter med klaverintro, vokal og strygere, noget overraskende produceret af rock-legenden Brendan O'Brien. "Flesh & Blood" er The Killers for fuld skrue, hvor man fornemmer slægtskabet med Coldplay, og der bliver sunget igennem på et habilt omkvæd. Sidste skæring, vi hører denne dag, er "Heart of a Girl". En klangfuld "hjerte-smerte"-ballade med ikonet Daniel Lanois ved roret.

"Battle Born" udkommer mandag den 17. september. Læs det fulde interview med Brandon Flowers og Mark Stoermer i GAFFAs oktobernummer, der er på gaden 28. september.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA