Nyhed

Madonnas koncertarrangør afviser Viagogo-forbindelse

Live Nation afviser samarbejde med billetudbyderen (opdateret version)

Ved en fejl fik Kim Worsøe fra ICO ikke mulighed for at kommentere Live Nation-direktør Flemming Schmidts udtalelser om ICO i denne artikel. Vi bringer derfor en opdateret version af artiklen med Kim Worsøes svar på Flemming Schmidts kritik.

Torsdag den 6. september vakte TV2-programmet "Operation X – Jagten på billethajerne" en del opmærksomhed i den danske musikverden. Her kom det frem, at den internationale billetformidler Viagogo – der officielt er en markedsplads for køb og salg i stil med Den Blå Avis – selv købte og videresolgte billetter fra de officielle billetudbydere og videresolgte dem med stor fortjeneste til hungrende fans, der ønskede billetter til udsolgte koncerter.

En svensk repræsentant fra Viagogo, Henrik Fäctare, fortalte desuden til et skjult kamera, at Viagogo har samarbejdet med flere danske koncertarrangører. Henrik Fäctare nævnte direkte, at man har samarbejdet med den store danske koncertarrangør ICO. Aftalen var, at koncertarrangøren fik 90 procent af den overpris, Viagogo videresolgte billetten til, og Viagogo 10 procent.


ICO's direktør Kim Worsøe indrømmede over for TV2-programmet, at man i ganske få tilfælde har samarbejdet med Viagogo, men kun i tilfælde, hvor de optrædende kunstnere selv har bedt om det. Han ville ikke sige hvem, men fortalte, at det drejede sig om i alt 450 billetter ud af cirka 270.000 solgte billetter, og at samarbejdet nu er ophørt, da Viagogo ikke er den virksomhed, som den var, da ICO indgik samarbejdet for to år siden. Blandt andet tog ICO afstand fra, at Viagogo opkøber billetter for at videresælge dem, ligesom de i flere tilfælde har solgt ugyldige billetter.

På spørgsmålet om, hvorfor ICO har villet indgå samarbejde med sortbørssælgere, fortalte Kim Worsøe, at der jo altid er billethajer til populære koncerter, og at man hellere ville have, at overprisen gik til koncertarrangører og musikere frem for til sortbørshandlere.

Live Nation Danmark: Vi styrer Danmark, ikke Madonna


GAFFA har kontaktet den anden helt store danske koncertarrangør, Live Nation, en del af den multinationale Live Nation-koncern, for at høre, om også Live Nation har arbejdet sammen med Viagogo, eller stadig gør det. En af Live Nations største kunstnere, Madonna, linker nemlig helt åbenlyst til Viagogo på sin hjemmeside under punktet "Madonna ticket exchange", der er placeret under links til de officielle forsalgssteder. Her kan man blandt andet købe to billetter til Staples Center i Los Angeles 11. oktober til den nette sum af 1000 pund per styk, altså 9340 kroner per styk. Der er ikke udsolgt til koncerten, og de dyreste billetter solgt via de officielle kanaler koster 368 dollars per styk, altså 2145 kroner per styk.

Arbejder I sammen med Viagogo?

– Nej, og det har vi aldrig gjort, og vi er altid gået ud og har advaret imod dem. Det er noget forfærdeligt uvæsen, siger direktør Flemming Schmidt. – Jeg kan dog glæde mig over, at Google i Danmark er holdt op med at ville reklamere for dem. Jeg var lamslået over at høre, at ICO har samarbejdet med dem, og har gjort det med den forklaring, at det var for at forhindre markedet for billethajer. Det svarer til, at bondemanden sætter et hegn op omkring sine høns for at forhindre ræven i at komme og tage dem, og så begynder bonden selv at opføre sig som en sjakal.


Men en af jeres kunstnere, Madonna, linker helt åbenlyst til Viagogo på sin hjemmeside. Det kunne tyde på, at hun samarbejder med Viagogo?

– Jeg styrer ikke Madonna, så jeg kan ikke gå ind og blande mig i, hvem hun samarbejder med, eller vil moralisere over, hvordan folk arbejder i USA. De har en helt anden kultur derovre. Det er money talks, bullshit walks, og hvis du ikke har købt billet i tide, må du betale overpris. Jeg styrer Danmark, og jeg kan garantere for, at Live Nation i Danmark ikke har noget som helst samarbejde med Viagogo. Problemet er, at Viagogo har folk, som systematisk opkøber billetter og videresælger dem. Vi forsøger at opspore disse folk og blokerer for, at de kan købe hos os, men de finder hele tiden på nye aliaser, siger Flemming Schmidt og fortsætter:

– Nu fik Brian Mikkelsen, da han var kulturminister, gennemført to love for at forhindre billethajer i Danmark, og så er det jo tåbeligt at forsøge at omgå dem. Man ødelægger jo også markedet for sig selv, hvis man sælger billetter til overpris, for folk har jo ikke råd til at gå til så mange koncerter, hvis man skal betale flere tusind kroner for hver koncertbillet. Jeg kan kun understrege, at man skal købe billetter gennem de officielle forsalgskanaler og holde sig langt væk fra Viagogo.


Forelagt Flemming Schmidts udtalelser om ICO's tidligere samarbejde med Viagogo udtaler ICO-direktør Kim Worsøe:

– Jeg er også lamslået over, at Flemming Schmidt prøver at smyge sig uden om det faktum, at han er ansat af Live Nation, som har indgået samarbejde med Viagogo omkring Madonnas turné worldwide. Det svarer til at være modstander af selskabstømmeri og så samtidig ansætte en revisor dømt for netop selskabstømning.

I Danmark er det ulovligt at videresælge billetter til mere end den påtrykte værdi, medmindre det er aftalt med arrangøren, mens det er lovligt i mange andre lande.


 

 

 


ANNONCE