x

Galleri: De flotteste Nelly Furtado-fotos 2000-2012

Galleri: De flotteste Nelly Furtado-fotos 2000-2012

Nelly Furtado, den canadiske sangerinde med de portugesiske rødder, udgiver i dag sit femte studiealbum, "The Spirit Indestructible". I den anledning bringer vi her en lang række af de flotteste Furtado-fotos, helt fra tiden omkring debuten "Whoa, Nelly!" fra 2000 og til og med udgivelsen af det nye album. I alt 53 billeder har vi fundet, og du kan se dem alle sammen i GAFFAs gallerisektion.

Nelly Furtado debuterede som nævnt i 2000 med albummet "Whoa, Nelly!", hvorfra singlen "I'm Like A Bird" blev et stort hit, som modtog en canadisk Juno Award i 2001 og en Grammy i 2002. Furtado fulgte i 2003 debuten op med albummet "Folklore", som blandt andet indeholdt sangen "Forca", der blev titelsang til fodbold-VM i 2004.

I 2006 udgav Furtado albummet "Loose", der blev hendes hidtil største succes med flere nummer 1-hits, blandt andet "Maneater". "Loose" solgte 10 millioner eksemplarer og gik flere gange platin i 32 lande verden over – blandt andet to gange platin i Danmark med over 50.000 solgte eksemplarer samt fire Top 10-singler.

I 2009 udsendte Furtado det spansksprogede album "Mi Plan", der toppede Billboards Top Latin Album og modtog en Latin Grammy. I 2010 kom så opsamlingen "The Best Of Nelly Furtado".

I 2011 kom Furtado i stormvejr, da det i forbindelse med de meget omtalte WikiLeaks-afsløringer var kommet frem, at hun i 2007 havde givet koncert for Libyens diktator Moammar Gaddafis familie. Afsløringerne kom på et tidspunkt, hvor Gaddafi blev fordømt af hele verden for sin brutale fremfærd mod demonstranter. Furtado indrømmede via Twitter koncerten, og at hun havde modtaget én million dollar i honorar, som hun lovede at give til velgørenhed. Pengene gik til organisationen Free The Children.

Nu er Furtado så aktuel med albummet "The Spirit Indestructible". På "The Spirit Indestructible" har Nelly Furtado teamet op med blandt andre sangskriverne  og producerne Rodney Jerkins (Michael Jackson, Beyoncé, Lady Gaga) og Salaam Remi (Amy Winehouse, Nas) samt producerne Tiësto og Fraser T. Smith (Adele). Inspirationen favner over genrer som pop, urban, hiphop, baile funk (dance-musk med rødder i Brasilien) og kuduro (dance-musik med rødder i Angola).

GAFFA interviewede for nylig Furtado om det nye album, og du kan læse interviewet her.

Nelly Furtado har siden debuten solgt over 16 millioner album og mere end 18 millioner singler.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA