Nyhed

Underground Music Awards offentliggør nominerede

Undergrundens prisoverrækkelse er klar med listen af nominerede kunstnere

Den 27. oktober afholdes for fjerde år i træk Underground Music Awards på Bremen Teater i København. Nu er de nominerede i kategorierne "Alternative", "Metal", "Electronica", "Urban", "Pop" og "Rock" blevet offentliggjort.

Blandt de nominerede kan blandt andet findes 2011-vinderne af KarriereKanonen Boho Dancer, undergrunds-rap-gruppen Tudsegammelt, singer-songwriteren Mathilde Savery, punk-pop-trioen Nelson Can og det danske punkband De Høje Hæle.

Underground Music Awards fungerer som en hyldest til den danske undergrundsscene og dens talenter, der gennem awardshowet bliver hædret og anerkendt. For at deltage må man godt have udgivet plader, men man må ikke have skrevet kontrakt med et af de fire multinationale selskaber, Universal, EMI, Sony og Warner, og man må ikke "have fået sit store gennembrud i Danmark".


Kunstnerne indstiller sig selv til nominering, hvorefter nogle bliver udvalgt af et dommerpanel, der består af folk, som til hverdag beskæftiger sig med vækstlaget og undergrundsmusik, heriblandt et par skribenter fra GAFFA.

Sidste år var vinderne i de seks kategorier Dad Rocks!, Kúra, Paper Tigers, Peacefull James, Le Klik og Cold Night for Alligators

 


De nominerede til Underground Music Awards 2012

Alternative

Jørck


Boho Dancer

Navneløs

Workers in Songs


Patchanka

Metal

Invisius


Defecto

Essence

Rapid Dominance 


Electronica

Lydmor

Friendly Beastly Coyote


Umatic

Kadie Elder

Rewolmer 


Urban

Billow

Tudsegammelt


Rune Kuda & Hel Cigar

Sukker Lyn

Danni Toma


Pop

Wake me for Coffee

We Are


Mathilde Savery

Swoosh

Johannesen 


Rock

Nelson Can

A Road to Damascus


Jackstones

Gonzo Morales

De Høje Hæle


ANNONCE