x

Jubilæumsfest med dansk hiphops tunge drenge

Jubilæumsfest med dansk hiphops tunge drenge

For få måneder siden kunne vi skrive i GAFFA, at den danske rap-veteran Dee Pee, som er kendt fra Rockers By Choice, fejrer sine 30 år i branchen den 27. oktober i Amager Bio. Jubilæumsshowet har fået titlen "I Am Legend", og Dee Pee vil optræde med et line-up af både nye og gamle navne i dansk hiphop.

I 1983 tog stifteren af den danske rapgruppe Rockers By Choice, Dee Pee, de første skridt til den danske hiphop-kultur med breakdance/electric-boogie. Året før var Dee Pee, med det borgerlige navn Per Pedersen, på et High School-ophold i Rochester og vendte hjem med rygsækken fuld af kassettebånd. Det er nu 30 år siden, og lige så længe som der har været hiphop i Danmark, har Dee Pee været med.

Til showet den 27. oktober finder Rockers By Choice sammen igen til lejligheden, og MC Einar vil give koncert med nogle af sine klassikere. Gruppen Humleridderne, som blev landskendte med sangen "Malerhjerne", lægger også vej forbi Amager Bio denne aften. Derudover optræder Jonny Hefty & Jøden og Al Agami, mens Phase 5, Chief 1 og Tue Track fra Malk De Koijn vil være aftenens dj's.

Aftenen vil ud over Dee Pees jubilæum også være en hyldest til hiphop, som har været en meget stor del af hans liv. Der vil være malere, dj's og breakdancere, og Dee Pee har inviteret det hold, som han for mange år siden vandt DM i breakdance sammen med.

Køb billet til "I Am Legend – Dee Pee 30th anniversary – representing hiphop since 82" via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA