x

Protestrap mod Thorning

Protestrap mod Thorning

Siden regeringsskiftet for godt et år siden har det største og mest debatterede politiske emne uden tvivl været dagpengereformen. Seneste indspark i debatten kom fra Danmarks Radio, der med "Dovne Robert" fandt den perfekte case til at få de debatterende danskere til tastaturerne. Og nu er flere faglige organisationer, heriblandt FOA, klar med endnu en kommentar til dagpengedebatten. Med Humleriddernes Dan Holmfjord bag mikrofonen har de faglige orgnisationer udgivet dagpengerappen "Vi Burde Skabe Jobs".

"Stakkels lille kvinde, stakkels lille mand" – sådan slutter rappen, der ønsker at holde regeringspartierne op på det, de lovede før valget. Blandt andet inddrager rappen et lydklip med Helle Thorning-Schmidt fra før valget, hvor hun udtalte: "Det er simpelthen så urimeligt, jeg kan næsten ikke finde ord for det. At de arbejdsløse først skal betale med deres job for en økonomisk krise, og bankernes kollaps. Dernæst får de at vide, at de altså også skal betale med deres dagpenge for den her krise. Jeg synes, at det er grundlæggende fuldstændigt urimeligt, nærmest udansk."

Johnny Frederiksen, der til daglig er videojournalist hos FOA, er idémand bag videoen og udtaler til BT, at "Den (rappen.red) er lavet for at minde regeringspartierne om, hvad de lovede før valget. Og minde dem om, at der faktisk er mange 'rigtige mennesker', der kommer i klemme, når de mister dagpengeretten".

Du kan se Dan Holmfjord tilbage på den danske rapscene i musikvideoen til "Vi Burde Skabe Jobs":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA