Dansk jazzlegende er død

Dansk jazzlegende er død

Bassisten, komponisten og musikadministratoren Erik Moseholm døde torsdag aften, 82 år gammel, skriver Ekstra Bladet.

Erik Moseholm var født i Fredericia og dannede allerede som teenager sin egen gruppe. I 1948 flyttede til København, hvor han hurtigt markerede sig om en af de mest betydningsfulde aktører inden for klassisk og jazzmusik. Fra 1961 til 1966 var han leder af Radiojazz-gruppen, og han blev senere programmedarbejder i Danmarks Radio og administrativ leder af Radioens Big Band.

Som organisator har han startet otte danske organisationer for den rytmiske musik, blandt andet komponisternes DJBFA, jazzmusikernes DJF og amatørernes FaJaBeFa, samt de nordiske Nordisk Workshop og Nordjazz. Som radiochef har han etableret internationalt samarbejde inden for folk, rock, underholdnings- og verdensmusik gennem European Broadcasting Union (EBU).

Fra 1992 til 1997 var han rektor for Rytmisk Musikkonservation.

Erik Moseholm har modtaget en lang række hædersbevisninger. I 1958 blev han Årets Danske Jazzmusiker, i 1960 kåret til årets bedste bassist i Europa ved Jazzfestivalen i Juan-Les-Pins i Frankrig, i 1988 fik han dronningens fortjensmedajle, og i 1998 blev han Ridder af Dannebrog, skriver Ekstra Bladet.

Fra 1998 optrådte han som bassist og komponist med historiefortælleren, skuespilleren og hustruen Vigga Bro i forestillinger med egen musik og egne tekster.

Erik Moseholm skal bisættes næste fredag, den 19. oktober, i Christians Kirke på Christianshavn, skriver Ekstra Bladet. Han skal begraves på Holmens Kirkegård.

– Bisættelsen vil blive en musikalsk buket, som afspejler Moseholms mangfoldige liv i musikkens verden, siger præst ved Christians Kirke Flemming Pless til Ekstra Bladet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA