Nyhed

Streamingtjeneste betaler kunstnere for kunder

Rdio forsøger sig med ny kunstner-inddragelse

Selvom Spotify og WiMP måske er nogle af de største streamingtjenester i Danmark, så findes der mange alternativer. En af dem er tjenesten Rdio, der i et forsøg på at etablere sig stærkere på markedet har fundet en alternativ måde at nå ud til flere.

Rdio, der er repræsenteret i 14 lande – også Danmark fra i sommer – har nemlig lanceret et såkaldt Artist Program, hvor kunstnerne får ti dollars direkte ind på kontoen, når og hvis de via deres sociale medier får nye kunder til Rdio.

Manden bag Rdio, Janus Friis, man også vil kende som en af bagmændene bag Skype, udtaler:


"Der er ikke nogen kunst uden kunstnere. Som en del af denne industri ved vi, at en virksomhed, som ikke belønner sine vigtigste bidragende, bør ændres. Innovationen på internettet bør ikke være en barriere for musikalske kunsteres succes, det burde tværtimod bidrage til at den voksede."

"Alle former for talentfulde og innovative kunstnere har fundet et publikum for deres musik online," siger Drew Larner, der er administrerende direktør for Rdio, og fortsætter:

"Men det er utroligt svært at leve af det. The Artist Program tilbyder kunstnere en måde at supplere deres eksisterende indtægter ved at gøre, hvad der finder dem naturligt – at etablere en forbindelse med deres fans. Vi tilpasser vores fokus på social musikopdagelse med vores grundlæggende tro på, at kunstnere fortjener at blive betalt for deres arbejde. Vi ser det som et vigtigt skridt fremad for kunstnere, fans og streaming af musik."


Rdio har tilsyneladende allerede fået nogle store spillere med, for i en pressemeddelelse udtaler Snoop Dogg:

"Upcoming kunstnere er fremtiden – de er livsnerven i industrien. Jeg elsker, at enhver ny kunstner kan bruge denne ordning. Jeg er allerede fan af Rdio, og det er cool at se, at de støtter kunstnere på den her måde."

Indgår man aftalen, så får man også en række redskaber, hvor det bliver muligt at følge med i detaljerne omkring processen. Rdio har et katalog på omkring 18 millioner sange, og det koster ligeledes 49 eller 99 kroner at abonnere.


Læs mere om Rdio på rdio.com.

 

ANNONCE