x

Cd’en er passé

Cd’en er passé

Det er ikke så voldsomt mange år siden, at lp’en (aka grammofonpladen) gik fra at være en masseforekomst i musikbutikkerne til at være en eksklusiv raritet, som kun enkelte kunstnere benytter sig af. Og ifølge danske fremtidsforskere vil den samme skæbne inden for en overskuelig årrække overgå cd’en.

”I fremtiden vil det være noget, man griner af i TV-programmer som ’Hvornår var det nu det var?’, at vi stod i kø ved kassen i HMV for at købe en ny cd,” udtaler Mads Thimmer, som lever af at forudsige den teknologiske udvikling, til Berlingske Tidende.

Det vurderes, at salget af musik over Internettet efterhånden vil gøre cd’en til et overflødigt fysisk produkt.

”Musik har aldrig været et fysisk produkt. At man har pakket det ind i et fysisk produkt skyldes jo, at man ikke har haft andre muligheder. Om fem år tror jeg, at cd’en, som vi kender den i dag, har meget mindre betydning end internetmarkedet,” supplerer fremtidsforsker Klaus Æ. Mogensen fra Instituttet for Fremtidsforskning.

I pladebranchen satser man ifølge berlingske.dk på at gøre cd’en til et eksklusivt produkt og en gaveartikel ved for eksempel at lave flotte covere til cd’erne eller pakke dem i bokssæt med bøger og dvd’er med masser af ekstramateriale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA