x

Fona åbner musikbutik på nettet

Fona åbner musikbutik på nettet

I dag sidder iTunes tungt på det globale marked for salg af musikdownloads, men nu er den danske butikskæde Fona klar til at tage kampen op med den internationale gigant. Fona lancerer således i dag sin egen musikbutik på nettet, hvor numre vil kunne downloades mod betaling.

Apples online musikbutik har solgt mere end 600 millioner sange på verdensplan og mere end 100 millioner i Europa, og i Danmark har henholdsvis TDC og Dansk Supermarked allerede gjort deres for at sætte sig på det lokale marked. Derfor forudser mange, at Fona vil få svært ved at skaffe sig en tilstrækkelig markedsandel.

Men Fona tror tilsyneladende selv på satsningen, og således hedder det, at der vil blive tale om ”en stor online musikforretning, der vil udfordrer iTunes.”

Fonas musikbutik er blevet etableret i samarbejde med Prefueled.com, og man har blandt andet lavet en aftale med Phonofile.dk, som også leverer dansk musik til de fleste andre musikbutikker.

I Danmark er antallet af danskere, der jævnligt køber musik via nettet ifølge politiken.dk støt stigende. Ifølge analyseinstituttet IDC, så købte 11 procent af de danske internetbrugere jævnligt musik over nettet i 2004. I 2005 er tallet nået op på 17 procent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA