Nyhed

Strawberry Blondes dagbog fra Berlin kapitel 1

I anledning af, at Spil Dansk Dagen i år også rammer Berlin, skriver de optrædende dagbog til GAFFA. Vi fortsætter med Strawberry Blonde.

Spil Dansk Dagen har i løbet af årene udviklet sig til en større musikbegivenhed. I år er festlighederne nået helt til Berlin, og hele syv markante danske navne spiller optaktskoncerter til Spil Dansk Dagen i den tyske hovedstad. De finder sted under overskriften "Danish Music Day" lørdag den 20. oktober.

Dúné, Bjørn Svin, Straight From The Harp og Shotgun Revolution spiller fra klokken 21 i klubben Bi Nuu ved Schlesisches Tor.

Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen optræder på Danmarks Ambassade i Rauchstrasse 1.  

Kunstnerne hører til den unge generation, men de repræsenterer vidt forskellige genrer. Dúné spiller melodisk synthrock, og gruppen har allerede givet mange koncerter i Tyskland. Denne gang spiller Dúné dog akustisk. Bjørn Svin er en uforudsigelig og eksperimenterende electronica-pioner. Straight From The Harp er en garagerockduo med mundharpe som en markant del af udtrykket, og Shotgun Revolution er heftig rock'n'roll. Singer-songwriter Clara Sofie har hittet stort med melodisk dancepop i samarbejde med produceren Rune RK og er aktuel med solo-ep'en "Overgiver Mig Aldrig". Sidsel Storm er jazz-sangerinde, og Sylvester Larsen er singer-songwriter.

GAFFA har fået de medvirkende til at skrive dagbog om deres oplevelser, og vi fortsætter med Betina Følleslev fra Strawberry Blonde:

Musikalsk luftbro til Berlin
 
20. oktober
 
Som optakt til Danish Music Day i Berlin spillede Strawberry Blonde en akustisk koncert i går aftens på en af Berlins meget hyggelige caféer, Le Johann Rose i Kreuzberg.
 
Jeg nyder løvfaldet i Berlin efter at have spillet en akustisk koncert med Strawberry Blonde på Le Johann Rose i Kreuzberg i går aftes. Det var en hyggelig og intim atmosfære i caféen, der egnede sig godt til en akustisk intim koncert som optakt til Danish Music Day i Berlin. Min søster – den anden halvdel af Strawberry Blonde - er allerede tilbage i Danmark, mens jeg har taget par dage ud af kalenderen til at nyde Berlin i efterårssolen efter en travl periode med release af vores album "Alt jeg havde af glas det har jeg knust".
 
Vi var lidt spændte på at skulle synge på dansk i Berlin, hvor vi tidligere kun har optrådt med vores engelske sange, men det gik ret godt. Det dedikerede publikum forstod efter alt at dømme udmærket viben i musikken hjulpet en smule af vores korte indledende forklaringer af teksternes betydning. Måske lyttede de ligefrem efter stemningen på en anden måde, end hvis de havde forstået sproget. Dansk musik behøver måske ikke udelukkende være på engelsk for at kunne eksporteres til det store udland.
 
Dagen i dag har jeg brugt på afslapning i solen og et besøg i byens nye grønne åndehul, Tempelhofer Park, hvor flyene i slutningen af 1940'erne landede direkte i hjertet i Vestberlin og forsynede indbyggerne med livsnødvendigheder under den sovjetiske blokade. Tempelhof byder på sol, liv og samtidig en dejlig ro. Byens trafik forsvinder næsten helt, mens berlinerne lufter hunde, cykler og skateboards.
 
Næste stop bliver Den Danske Ambassade, hvor Danish Music Day for alvor skydes i gang med Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen!
Det skal nok blive godt!
 
Betina Følleslev, Strawberry Blonde, i Berlin


 

ANNONCE