x

Straight From The Harps dagbog fra Berlin kapitel 2

Straight From The Harps dagbog fra Berlin kapitel 2

Spil Dansk Dagen har i løbet af årene udviklet sig til en større musikbegivenhed. I år er festlighederne nået helt til Berlin, og hele syv markante danske navne spillede optaktskoncerter til Spil Dansk Dagen i den tyske hovedstad. De fandt sted under overskriften "Danish Music Day" lørdag den 20. oktober.

Dúné, Bjørn Svin, Straight From The Harp og Shotgun Revolution spillede i klubben Bi Nuu ved Schlesisches Tor.

Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen optrådte på Danmarks Ambassade i Rauchstrasse 1.  

Kunstnerne hører til den unge generation, men de repræsenterer vidt forskellige genrer. Dúné spiller melodisk synthrock, og gruppen har allerede givet mange koncerter i Tyskland. Denne gang spiller Dúné dog akustisk. Bjørn Svin er en uforudsigelig og eksperimenterende electronica-pioner. Straight From The Harp er en garagerockduo med mundharpe som en markant del af udtrykket, og Shotgun Revolution er heftig rock'n'roll. Singer-songwriter Clara Sofie har hittet stort med melodisk dancepop i samarbejde med produceren Rune RK og er aktuel med solo-ep'en "Overgiver Mig Aldrig". Sidsel Storm er jazz-sangerinde, og Sylvester Larsen er singer-songwriter.

GAFFA har fået de medvirkende til at skrive dagbog om deres oplevelser, og har kommer Straight From The Harps andet og sidste indslag:

Straight From The Harp dagbog kap 2:

Så oprandt dagen hvor vi skulle spille til Spil Dansk Dagen i Berlin og dermed høste frugterne af den foregående dags anstrengelser.

Solen stod højt over Berlin, og vi havde hele dagen til at nyde byen og det gode vejr. Det blev blandt andet til et udbytteløst lagersalg og et besøg i Tempelhofer Park. Tempelhofer Park var indtil for fire år siden en lufthavn ved navn Tempelhof, der har spillet en central rolle ved flere historiske begivenheder, som vi ikke vil forsøge at redegøre for her. Det var derfor med blandede følelser, at man grundet støjgener valgte at lukke den usædvanligt centralt placerede lufthavn. Idag er det Europas største park og efter alt at dømme også hotteste mødested for voksne drage-entusiaster og helt sikkert et besøg værd hvis du skulle befinde dig på de kanter.
 
Som lørdag aften nærmede sig blev tingene en del mere kaotiske, da det viste sig at vi havde taget fejl af tidspunktet for vores lydprøve og hurtigt måtte kaste alle vores ting i en taxa og drøne ud til Club Bi Nuu ved Schlesische Tor i Kreuzberg. Da vi ankom en time for sent havde vi ikke meget tid til vores obligatoriske fight med lydmanden, som vi enten på grund af tidspres, sprogbarriere eller fordi Sara forståeligt nok ikke turde låne en meget stor basforstærker der efter beskrivelsen sagde "ØF" (?!) vistnok ... tabte.

Serveringen på den over for liggende indokinesiske restaurant fejlede derimod ikke noget, og efter et festfyrværkeri af frisk koriander, rom og sommerruller gik vi backstage for at hilse på Shotgun Revolution, Bjørn Svin og Dúné som vi havde æren af at dele plakat med denne aften. Til trods for at vi har boet i Berlin lige lang tid havde vi ikke tidligere mødt de overordentligt sympatiske mennesker der udgør Dúné, og det blev til en længere snak om alt det som vi danskere elsker ved den tyske regeringsby.

Da hårdtrockende Shotgun Revolution og altid fantastiske Bjørn Svin havde varmet publikum godt og grundigt op var det vores tur til at spille for et velbesøgt BiNuu. Det var en god koncert og godt tilfredse med os selv hinanden og det øvrige selskab gik vi i boden for at snakke med folk og sælge vores plader.
 
Alt i alt en herlig weekend i Berlin og en stor tak til KODA, DJBFA og DPA for stable et sådan arrangement på benene. Nu er der blot tilbage at glæde sig til næste år.
 
Kærlig hilsen Straight From The Harp


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA