Sidsel Storms dagbog fra Berlin

Sidsel Storms dagbog fra Berlin

Se flere billeder fra Sidsel Storms Berlin-tur i GAFFAs gallerisektion

Spil Dansk Dagen har i løbet af årene udviklet sig til en større musikbegivenhed. I år er festlighederne nået helt til Berlin, og hele syv markante danske navne spillede optaktskoncerter til Spil Dansk Dagen i den tyske hovedstad. De fandt sted under overskriften "Danish Music Day" lørdag den 20. oktober.

Dúné, Bjørn Svin, Straight From The Harp og Shotgun Revolution spillede i klubben Bi Nuu ved Schlesisches Tor.

Clara Sofie, Sidsel Storm og Sylvester Larsen optrådte på Danmarks Ambassade i Rauchstrasse 1.  

Kunstnerne hører til den unge generation, men de repræsenterer vidt forskellige genrer. Dúné spiller melodisk synthrock, og gruppen har allerede givet mange koncerter i Tyskland. Denne gang spiller Dúné dog akustisk. Bjørn Svin er en uforudsigelig og eksperimenterende electronica-pioner. Straight From The Harp er en garagerockduo med mundharpe som en markant del af udtrykket, og Shotgun Revolution er heftig rock'n'roll. Singer-songwriter Clara Sofie har hittet stort med melodisk dancepop i samarbejde med produceren Rune RK og er aktuel med solo-ep'en "Overgiver Mig Aldrig". Sidsel Storm er jazz-sangerinde, og Sylvester Larsen er singer-songwriter.

GAFFA har fået de medvirkende til at skrive dagbog om deres oplevelser, og har kommer Sidsel Storms indslag:

Sidsel Storms GAFFA-dagbog
Danish Music Day Berlin

Kl 04.50 vågner jeg af en sms fra min bassist Jesper Thorn: "Godmorgen søde Sidsel! Så er jeg oppe og på vej. Er du?;0) Knus Jesper". SÅ er dagen ligesom skudt godt i gang. Kan man ønske sig en sødere bassist? Jeg er i hvert tilfælde en glad sangerinde på vej til Københavns Lufthavn – og i dag går turen til Berlin.

Da vi ankommer med Jespers store kontrabas får vi af vide i check-in, at det koster 200 euro at få bassen med til Berlin……BUM…..nå, men vi bliver hurtigt enige om at lade bassen stå i København og tage af sted i håb om, at en god kollega i Berlin kunne låne os en bas. Og ganske rigtigt så kom hjælpen, da vi allermest havde brug for den – vores søde kollega Kenneth Dahl Knudsen kom os til undsætning. Vi landede i Berlin kl. 09.00 til høj solskin og 20 graders varme og havde en hel formiddag til at nyde Berlin og drikke Starbucks kaffe….mums;0)

Min pianist Magnus Hjorth, trommeslager Snorre Kirk og trompetist Tobias Wiklund ankom til lydprøven på Den Danske Ambassade direkte fra et job i Paris. Det er vores 2. koncert på Den Danske Ambassade – og det var et glædeligt gensyn – dejlig lyd og et vildt skønt publikum. Koncerten gik rigtig godt og bagefter havde vi fornøjelsen af at høre Clara Sofie og Sylvester Larsen.

Efter koncerterne skulle vi ud og nyde Berlins aften/natteliv, og vi startede på min yndlings-vietnamesiske restaurant "Sian" i Prenzlauer Berg. Drengene brokkede sig lidt over den lange U-Bahn-tur, men da vi havde spist, kunne de godt se, at det var turen værd.

Vi sluttede aftenen af i baren på hotellet og blev i bandet enige om, at turen snart må gå til Berlin igen. Vi takker i denne omgang DPA for, at denne koncert kunne lade sig gøre. I morgen går turen så til Thailand, hvor jeg tager på promotion tour og spiller koncerter med min nye plade "Nothing In Between" under armen.

Sidsel Storm + band, BerlinNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA