x

Bohemian Rhapsody er bedre end sex

Bohemian Rhapsody er bedre end sex

Soundtracket til "Dirty Dancing" er det bedste album at lytte til i soveværelset, Marvin Gayes "Sexual Healing" er den bedste sang til at få sin partner i den rette stemning til sex, og Queens "Bohemian Rhapsody" er bedre end sex.

Dette viser streamingtjenesten Spotifys undersøgelse "Science Behind the Song", der udforsker sammenhængen imellem musik og romantik. 2000 personer i alderen 18-91 år med en næsten lige kønsfordeling har deltaget i undersøgelsen, der blandt andet viser, at musik har en meget stor rolle i forhold til romantik og forførelse. Desuden viser undersøgelsen, at 40% mener, at det at lytte til musik er mere ophidsende end berøring under sex.

Undersøgelsen udkommer i dag, og musikpsykolog Dr. Daniel Müllensiefen fra Goldsmiths, University of London står bag undersøgelsen. Han var ansat af Spotify for at undersøge forholdet mellem musik, romantik og forførelse.

"Det er ikke nogen overraskelse, at så mange respondenter finder musik i soveværelset ophidsende. Fra neurovidenskabelige undersøgelser ved vi, at musik kan aktivere de samme nydelsescentre i hjernen, som også aktiveres af mindre abstrakte belønninger som mad, stoffer eller endda sex," udtaler Dr. Müllensiefen.

Undersøgelsen viste samtidig, at den mest ophidsende musik under sex er sangene fra 80'er-filmen "Dirty Dancing", hvor soundtracket indeholder populære hits fra 1950'erne og en sang sunget af filmens mandlige hovedperson Patrick Swayze. Soundtracket blev kåret som det bedste album til soveværelset af både kvindelige og mandlige respondenter. Marvin Gayes sang "Sexual Healing" har indtaget andenpladsen på hitlisten.

"Science Behind the Song" fandt også de 20 bedste sange til at få os i den rette stemning til sex, og listen viser, at det er Motownlegenden Marvin Gaye, der bedst klarer det job med sange som "Sexual Healing" og "Let's Get It On". Ikke overraskende kommer Barry White ind på tredjepladsen og fik respondenterne til at sige, at enhver sang fra denne mand var nok til at tænde dem.

Undersøgelsen afslørede desuden, at hver tredje havde en sang, som de mente var bedre end sex. Queens "Bohemian Rhapsody" indtager førstepladsen, "Sex On Fire" med Kings of Leon ligger på andenpladsen, men Robbie Williams "Angels" er røget ind på tredjepladsen af "Bedre end sex"-listen."

Angela Watts, som er vicepræsident for Global Kommunikation hos Spotify, siger: "Musik giver dagligt Spotifys brugere et soundtrack til livet, uanset hvor og hvornår de har brug for det, og Spotifys undersøgelse viser, at musik i dag spiller en særligt stor rolle, når det kommer til vores kærlighedsliv. Vi ved nu, at Marvin Gaye er nøglen til succes, når det kommer til at forføre en partner i soveværelset. Og hvis du ikke har en partner, kan vi anbefale Queens Bohemian Rhapsody."

Se de fulde romantiske lister på nedenstående links:

Top 20 over sange der er bedre end sex.

Top 20 over sange til en romantisk middag.

Top 20 over sange til en flirt på dansegulvet.

Top 20 over sange, der skal spilles under sex.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA