x

Ny Kidd-dokumentar på CPH:DOX

Ny Kidd-dokumentar på CPH:DOX

Dokumentarfilmen "Kidd Life" er en del af programmet til årets CPH:DOX, der løber af stablen 1.-11. november. Filmen er instrueret af Andreas Johnson, går bag om Kidd-succesen, og viser Nicholas Westwood Kidd backstage fra hittet "Kysset med Jamel" over interviewet i Clement Søndag til musikken efter Kidd-projektet. GAFFA har talt med Nicholas Westwood om den nye film.

Hvad mener du, at dokumentarfilmen viser om dig?

– Den viser min situation igennem det hele. Den viser bagsiden af scenen, hvordan jeg har haft det, mine overvejelser, mine tanker og mine handlinger i forhold til alt det, der skete omkring mig. Så det er nærmest et hudløst ærligt syn på, hvordan det hele har været.

Hvorfor fulgte Andreas Johnson Kidd-projektet på video fra starten af?

– Det ved jeg ikke, men jeg tror, at han synes, at det var spændende med det, vi drenge havde gang i, og ville gerne følge os. Men planen var jo aldrig en "Kidd Life"-dokumentar. Det var bare Andreas, der fulgte med, og filmede det.

Hvordan har du det med, at filmen går så tæt på dit privatliv?

– Det er selvfølgelig svært at skulle vise andre sit privatliv. Jeg har gået rundt og overvejet det, men jeg tænker, at det måske er godt at vise privatlivet, fordi det viser helheden.

Hvordan vil du selv beskrive den udvikling, som du gennemgår i filmen?

– Spændende og uhyggelig. Det er sjovt at se, da det hele begynder at gå godt. Hvor glad jeg er, og hvor man kan se, at jeg letter fra jorden. Jeg er lykkelig. Og det er sjovt at se, hvordan det så vender. Hvordan jeg egentlig bliver dybt, dybt ensom, ked af det og har slet ikke lyst til at stå i den situation, som jeg gør.

Hvordan har du opfattet det, der skete med dig?

– Det er godt nok gået stærkt – det var jo en kæmpe drukfest. Jeg har set meget igennem en flaske, så meget af det satte man ikke pris på i sekundet, fordi det hele gik så stærkt. Og man nåede ikke at nyde det. Jeg havde ikke nogen manager, så alt det der skete, var noget jeg bestemte. Og det tog jo livet af mig, kan jeg sige.

Er der et nyt album på vej?

– Ja, der kommer et album. Jeg laver musik hver dag, og nu kommer der nogle nye ting. Men jo længere tid der går, vil jeg hellere udgive nogle små ep'er, også fordi det er meget mere aktuelt end et album. Folk lytter ikke til 12 numre mere.

Programmet til CPH:DOX indeholder desuden en lang række andre musikalske tiltag. Projektet AUDIO:VISUALS præsenterer 16 koncerter, som alle vil have et stort visuelt fokus, mens serien Sound&Vision viser 23 af årets bedste musikdokumentar- og koncertfilm. Blandt andet "The Ghost Of Piramida", der omhandler indspilningen af Efterklangs seneste album i den forladte, russiske mineby Svalbard.

Læs hele programmet på cphdox.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA