Nyhed

Fotoserie: Mikael Simpson 1998-2012

Vi fejrer opsamlingen "Kompilation 2002-2012" med at vise GAFFAs flotteste Simpson-fotos gennem årene

Mikael Simpson debuterede som soloartist i 2002, og dette fejrer han både med en række jubilæumskoncerter og med udgivelsen af "Kompilation 2002-2012". Albummet er på gaden den 5. november og indeholder 31 sange, hvoraf et par stykker er nye, andre er remixes og livenumre, og originalversionerne ligger i kronologisk rækkefølge.

10-års-jubilæet fejres også med en række koncerter på teatret Aveny-T på Frederiksberg i København, hvor Mikael Simpson både opfører debutalbummet i dets fulde længde og også tre af de fire album, der siden er fulgt efter. Ved hver koncert bliver der spillet to album, og de første koncerter finder sted i dag og i morgen, 3. og 4. november, hvor Simpson fremfører "Os 2 + Lidt Ro 2002" og "De Ti Skud", mens han 8. og 9. december spiller "Stille og Uroligt" og "Slaar Skaar".

GAFFA markerer Simpsons første 10 år som solist med en billedserie med de bedste af de mange fotos, vi har bragt af ham gennem alle 10 år – tilsat et foto fra hans fortid i gruppen Luksus, der udgav ep og et album i henholdsvis 1997 og 1998. Se alle billederne i GAFFAs gallerisektion.


Mikael Simpson debuterede som solist med "Os 2+ Lidt Ro 2002" efter at have været en del af indiebandet Luksus sammen med blandt andre Lise Westzynthius og den senere modeskaber Henrik Vibskov. Siden har den danske sanger, sangskriver og musiker udsendt "De Ti Skud" i 2004, "Stille og Uroligt" i 2006, "Slaar Skaar" i 2009 og senest "Noget Laant, Noget Blaat" i 2011. Dette album modtog fem stjerner i GAFFA, og Pelle Sonne Lohmann skrev: "Mikael Simpson har med sit femte album begået en mørk og melankolsk, foruroligende og hjemsøgende, uhyre stemningsmættet og intenst knugende lille genistreg af et værk."

Simpson har udover sine soloalbum udgivet remixplader, komponeret musik til film, indspillet og turneret med blandt andre Trentemøller og Jørgen Leth – sidstnævnte i gruppen Vi Sidder Bare Her – og vundet en lang række priser ved forskellige prisuddelingsshows.

Tracklisten til "Kompilation 2002-2012" er som følger:


Put Mig
Narkokys
Der er saa meget vi skal naa
Knæk (2)
Drømmer om et andet sted
Er du kommet for at faa noget?
10 Minutter
Set det ske
Jeg sidder fast
Hvor end du er
Vi 2
Jeg kan se det, at du ved det
Det var en lørdag aften
Inden du falder i søvn
Venter
Et stød mod grund
Morgenlys
Lad det staa
En af 12
Dagene kommer
Ingen af mine venner kan sove
Drømmer om et andet sted (Pan 93 RMX)
Kokain København (Hvad Er Det Lige Der Sker)
Inden Du Falder I Søvn (Lulu Rouge Radio Edit)
Elektronisk Blaa
Koldt (Lulu Rouge mix)
Koncert intro (2005)
Morgenlys (Store Vega 2012)
Sidder fast (Posten Odense 2006)
Medicin (Nørrebro Teater 2009)
Inden du falder i søvn (Copenhagen Jazz festival 2012)

Se som sagt GAFFAs bedste Simpson-fotos i GAFFAs gallerisektion og køb billetter til hans koncerter via GAFFA Live.

ANNONCE