Nyhed

6-stjernet Balkan brass i weekenden

Boban i Marko Markovic gæster Aarhus og København

Da Boban i Marko Markovic gæstede København i oktober 2010, gav GAFFAs anmelder Torben Holleufer de sjældne og berømte seks ud af seks stjerner og skrev følgende: "Ti blæsere for Herren, som i den grad trykkede den af, tilsat tre perkussionister, som i den grad vidste, hvad de lavede. Mine damer og herrer: Det bedste brassband, du nogensinde kommer til at se."

Med en sådan præsentation kan danskerne glæde sig, når det serbiske brass band igen gæster os i denne weekend. De spiller torsdag på Atlas i Aarhus og på Global på Nørrebro i København fredag. Hvis niveauet fra tidligere stadig holder, så er der serbisk gypsi, rumænsk Balkan og dansk råben på tapetet, når faren Boban og sønnen Marko tager deres trompeter med til den danske regnvåde og kolde november. Hvis nogle kan få os til at glemme den deprimerende årstid, må det være Boban i Marko Makovic med deres skæve og energiske liveoptrædender.  

GAFFAs anmelder Torben Holleufer skrev videre om den magiske optræden: "Bandet spillede to sæt. Under det første var Marko Markovic i høj grad i centrum, og uden at der direkte var tale om et generationsskifte, så var det en ny generations virkemidler, der var i spil på nogle af numrene, ikke mindst med hints til Shantel, som Marko også har samarbejdet med på dennes sidste opus, Planet Paprika. Det sås tydeligt i hittet Pijem, hvor vi alle sammen kom til at synge med på omkvædet med whisky og coca-cola, som det centrale tema, mens den reggaeagtige rytme dansede af sted, ligesom vi et andet sted fik en hyldest til den lokale livseliksir, Slivovic. Når Marko ikke gav den som human beatbox og satte endnu et uvirkeligt forløb fra bastubaerne og de andre horn af sted."


Hvis du vil opleve Balkan brass i weekenden, kan du købe din billet via GAFFA Live.

 

ANNONCE