x

Dúné er klar med nyt

Dúné er klar med nyt

Dúné er klar med en ny single, som kommer på gaden på mandag den 12. november. Singlen hedder "Hell No!" og er førstesinglen fra bandets kommende, tredje studiealbum, som bliver efterfølgeren til den over tre år gamle "Enter Metropolis".

"Vi synes, vi har arbejdet på vores nye plade i en evighed, så vi kan slet ikke vente med at få danskernes øregange til at ringe med på en så finurlig rocksang som "Hell No!" komplet med glam-riff, klap og børnekor. Alt sammen presset sammen på cirka 2.30 min," fortæller Dúné om den nye single.

"Hell No!" og resten af det kommende album er skrevet og produceret af Dúné i Berlin, som har været Skive-bandets hjemby i de senere år. Sangen bygger på en idé om at lave et track så simpelt, at selv børn umiddelbart vil kunne synge med på det. Bandet har af den grund fået hjælp til vokalerne af to lokale 9-årige piger.

"De to piger, Joëlle & Mariah, sparkede så meget røv i studiet. Vi var bange for, at de ville mangle tålmodighed, hvilket dog blev gjort til skamme. Da de for ethundrede-og-tyvende gang spurgte, om de måtte høre sangen igen, vidste vi, at vi havde fat i noget rigtigt. Den dybere mening med børnekoret er, at både den nuværende unge voksengeneration og den kommende ungdoms-voksengeneration formidler budskabet sammen... og så lyder det bare virkelig fedt, når børn synger rockmusik."

Sangteksten er skrevet af forsanger Mattias Kolstrup, og "Hell No!" handler om at turde stå fast og sige fra over for krænkelser af rettigheder – uanset om det gælder samfundsovervågning, "kapitalens fordærvelse af verdenssamfundet udvikling" eller noget helt tredje, som lytteren selv kan tillægge teksten.

Den nye single bliver første gang spillet i Danmark til Danish Music Award-showet i Forum i morgen, lørdag. Showet vises direkte på TV2.

Se sangens tilblivelse i studiet herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA