x

Her er vinderne fra DMA Folk

Her er vinderne fra DMA Folk

Den danske folk-musik blev fejret i Jazzhouse i går søndag til Danish Music Awards Folk 2012, der var en udsolgt prisfest. Blandt vinderne kunne man finde Harald Haugaard (billedet), som blev den med flest statuetter, da han med sin udgivelse "Den Femte Søster" både vandt prisen for "Årets Album" og "Årets Instrumentalist". Se resten af vinderne længere nede i teksten.

På aftenen var værterne Ivan Pedersen og Sussie Luscinia Nielsen, og livemusikken blev leveret af aftenens store vinder Harald Haugaard og desuden Kasper Vig, Laura Mo, HP Lange og det akustiske, skandinaviske ensemble Big Basco.

Det er tolvte år, at den danske folk fejres ved dens egen prisuddeling, og i år foregik det med fem nye kategorier, der skulle sætte fokus på folkemusikkens udbredelse. Det var de to publikumsbestemte priser Årets Livekunstner og Årets Spillested, og derudover de nye kategorier Årets Nye Talent, Årets Track og Årets Traditionspris. Folk-genren blev defineret hos DMA Folk som "musik der har sit udgangspunkt i en vestlig folkelig tradition", og showet var arrangeret af Folkemusikken i samarbejde med IFPI, DJBFA, Danske Populær Autorer, Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund og World Music Denmark.

Vinderne ved Danish Music Awards Folk

Årets Album: "Den Femte Søster" af Harald Haugaard

Årets Autor: Mikael Ryberg Kristensen for "Udkantsland - Sange Fra Skæve Danmark vol. 1" af Mikael K. og Klondyke

Årets Instrumentalist Harald Haugaard (violin) for "Den Femte Søster" af Harald Haugaard

Årets Vokalist: Hal Parfitt-Murray for "Big Basco" af Basco

Årets Track: "The Danish Immigrant" af Rune Barslund og Andreas Tophøj

Årets Spillested: Café Ellegaard

Årets Livenavn: De Glade Sømænd

Årets Nye Talent: Trias

Årets Traditionspris: Jensen & Bugge

Årets Ærespris: Morten Alfred Høirup


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA