x

Salget af digital musik tredoblet

Salget af digital musik tredoblet

Pladeselskabernes sammenslutning IFPI har netop udgivet deres årlige rapport, Digital Music Report, og denne sætter tal på den eksplosive udvikling, som det digitale musikmarked i 2005 har gennemgået.

Det samlede salg af lovlig digital musik er således tredoblet i 2005, hvilket betyder, at der er omsat for over 1,1 milliarder dollars på verdensmarkedet. Omsætningen på mobil-området rundede i 2005 de 400 millioner dollars.

Forbrugerne har i dag tilgang til over to millioner sange på Internettet og 165.000 albums, som kan downloades lovligt via diverse online musikbutikker. Og denne mulighed har de musikinteresseret brugere i 2005 taget til sig, og der er således blevet hentet over 420 millioner enkelt-numre fra nettet. Det er en tyvedobling i forhold til for blot to år siden.

Også mobilmarkedet er i massiv vækst, og her er det hovedsageligt salget af ringetoner med uddrag af "ægte" musik, der dominerer salgsstatistikkerne. Ikke overraskende fører Japan an i denne udvikling med en omsætning på 211 millioner dollars.

På to af de største digitale markeder i verden, England og Tyskland, overstiger de lovlige køb fra websites som iTunes, Musicload og MSN allerede den ulovlige fildeling. Denne positive tendens forventes ifølge IFPI at fortsætte i de kommende år.

Tallene fra det digitale musiksalg i Danmark kendes endnu ikke, men forventes at blive offentliggjort i løbet af februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA