x

Danske bands satser internationalt

Danske bands satser internationalt

Der har i de seneste år været en tydelig tendens til, at interessen for dansk musik på det internationale marked har været for opadgående, og denne bølge har mange af de danske artister forstået af ride med på.

Det hører således ikke længere til sjældenhederne, at man hører om danske bands, der tager på længerevarende turnéer syd for grænsen, i Asien eller i det forjættede land "over there" for at forsøge at bryde igennem til det lukrative internationale marked.

Og de danske bands har statistikken i ryggen, for en rapport fra Music Export Denmark fra november viser med al tydelighed, at der er stort potentiale i det internationale marked. Den danske musikeksport rundede således 1,2 milliarder kroner i 2004 i forhold til 930 millioner kroner året før, og der er ikke noget, der peger på, at den tendens skulle have forandret sig i 2005.

Seneste har seks danske grupper bekendtgjort deres planer om at tage over Atlanten for at forsøge at skabe opmærksomhed i hhv. USA og Canada.

Figurines, Kira & The Kindred Spirits (billedet) og The Blue Van skal således alle spille på Canadian Musik Week i starten af marts, og alle tre bands regner med at forlænge turnéen til andre nordamerikanske scener. Kontakterne til både Canada og USA kom i stand efter sidste års SPOT Festival.

Midt i marts drager yderligere tre bands i samme retning. Sarah Hepburn, Veto og The Royal Highness skiber således ud til den prestigefyldte South By SouthWest-festival i Austin, Texas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA